Prajitura cu iaurt si sos caramel

Postat de lilik in Prajituri
9 Aug 2011 | 30620 vizualizari

Prajitura cu iaurt si sos caramel este o prajitura careia cu greu ii poti rezista

Inapoi la reteta

Comentarii (75)

la 02.01.2013, 19:50
Ovi,nu putea sa se intareasca caramelul daca ai respectat cantitatile
pentru blatul de biscuiti,poate a fost prea putin untul,trebuie sa fie destul de compact amestecul.
la 02.01.2013, 21:02
Ovidiu pentru baza de biscuiti trebie sa procedezi ca pentru baza de la cheesecake,trebuie sa aiba aceeasi consisenta.Iar caramelul,daca ai pus si frisca u are cum sa se intareasca..
Imi pare tare rau ca nu ti-a iesit,nu stiu cum as putea sa te ajut...
Poate ar fii bine sa o mai incerci o data
la 02.01.2013, 21:04
Dia iti multumesc pentru promptitudinea cu care ai raspuns
la 02.01.2013, 21:11
Lilik,nu ai de ce,eu sper doar sa nu fie prea suparat si sa mai incerce
la 02.01.2013, 21:13
Buna, cred ca am elucidat misterul, am gresit cu caramelul, nu l-am lasat sa se raceasca bine si l-am pus asa caldut peste prajitura scoasa de la rece.
-am mai facut inca o cantitate de caramel, l-am lasat sa se raceasca si l-am pus din nou (am decopertat caramelul de pe praji din tura anterioara) si asa a iesit.
in ceea ce priveste biscuitii, eu am topit untul pe foc apoi l-am pus peste biscuiti, desi cred ca trebuia framantat untul cu biscuitii la fel ca si la cheescake
-dar una peste alta, cel mai important este ca la sfarsit a iesit o prajitura delicioasa
-maine continui cu prajitura cu iaurt si piersici, azi e la rece, si maine trebuie sa o intorc si sa o decorez, e o bunatate prajitura respectiva
Multumesc
la 02.01.2013, 21:15
Yeeeees Ovi
sa ne dai si noua
la 02.01.2013, 21:19
Dia, la cantitati cred ca a fost ok .. am pus exact 150 gr desi in reteta scria 125-150, dar cred ca problema a fost cu topitul untului..oricum pana la urma a iesit bine la sfarsit si cel mai sigur e ca o voi mai face inca o data ca e f buna si estetica .

la 02.01.2013, 21:24
uneori trebuie sa mai ajustam cantitatile pentru ca depinde de calitatea ingredientelor folosite
la 02.01.2013, 22:59
Are dreptate Dia...mi s-a intamplat si mie sa folosesc anumite tipuri de ingrediente si sa jonglez cu cantitatile pentru ca nu ieseau
la 02.01.2013, 23:01
Ovi ma bucur ca panaa urma ai rezolvat problema
Sa-ti fie de bine si sa ne aduci si noua bunatatile tale
la 23.09.2013, 21:28
la 23.09.2013, 21:59
Uite o reteta care m-a distrat nespus! Iata ce indicatii de preparare da...bucatarul. O sa dau copy-paste din reteta: "Punem gelatina la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o stoarcem si o topim in laptele fierbinte."
De curiozitate, cum SE STOARCE GELATINA?!?!
In rest ce sa zic, prajitura pare sa fie gustuoasa!
la 23.09.2013, 23:20
Draga CarmenDaniela vad din comentariul tau ca nu ai folosit niciodata gelatina in foi...acest tip de gelatina este ca si o foita de plastic care odata pusa in apa se inmoaie si o poti stoarce.
Eu te inteleg ca nu stii cum este,dar cred ca inainte de a critica ceva sau pe cineva trebuie sa stim despre ce anume este vorba
Iti multumesc ca ai trecut pe-aici...
la 25.09.2013, 15:57
Da, asa este, nu am mai folosit foi de geletina de f. multi ani. Totusi, faza cu storsul nu o tin minte...am intrebat-o si pe mama care chiar stie sa faca prajituri.
In fine, nu (mai) are importanta, pe mine ma amuza comicul de limbaj
la 14.06.2021, 21:14

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking