Prajitura cu mere de post

Postat de getix in Dulciuri
7 Dec 2014 | 4164 vizualizari
Prajitura cu mere de post

Ingrediente

  • Primul aluat:
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 plicuri zahar vanilat, putina sare
  • coaja de portocala
  • faina
  • Aluatul 2 :
  • 1/2 cana ulei
  • 4-5 lg pline faina
  • Umplutura:
  • 1,5-2 kg mere
  • 3 lg zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

Aluatul 1:

Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele.

Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele uscate. Punem si uleiul si amestecam .

Formam  un aluat pe care il transferam pe planseta de lucru si framantam putin .

Se intinde cu sucitorul intr-o foaie de cca 1 cm grosime.

Aluatul 2:

Uleiul se amesteca cu faina. Rezulta o pasta de constistenta unei  budinci.

Pe toata suprafata aluatului 1,  se pune budinca de faina  mentionata mai sus, apoi rulam.

 Taiem rulada in jumatate si o dam la rece cat ne ocupam de umplutura.

 Merele se rad, se amesteca cu cu zaharul si scortisoara. Eu nu le-am calit.

 Dupa ce terminam cu merele scoatem aluatul de la frigider si intindem prima foaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluatul intins, umplutura de mere, apoi acoperim cu celalalt aluat.

Pentru cuptoarele electrice : se coace la 160-180 grade, nivelul 2, cu ventilatie, 40 min, cu tot cu preincalzire.

Se scoate cand s-a rumenit frumos si se pudreaza cu zahar. Este foarte frageda!

De cand a inceput postul am pregatit-o de mai multe ori si de fiecare data a fost delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura de post cu mere

Postat de Caty

Reteta de prajitura de post cu mere

Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel. Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele....

Citeste continuarea

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Desert tort magic cu mere, de post

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 07.12.2014, 19:46
O prăjitură pe gustul meu!:-bs
la 07.12.2014, 20:00
la 07.12.2014, 20:22
la 07.12.2014, 20:27
la 07.12.2014, 20:46

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking