Ingrediente
- 500 gr faina (plus pentru infainat)
- 250 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 1 ou si 2 galbenusuri
- 1 lingura cu varf de iaurt gras
- 1 lingura cu varf de smantana
- 1 lingurita praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie
- coaja de la o lamaie
- coaja de la o portocala
- vanilie
- scortisoara
- un praf de sare
- 20 de mere ionatane
- o cana de zahar brun( 150 gr)
- zahar pudra pentru decor
- flori de anason
- batoane de scortisoara
Mod de preparare
Untul rece scos din frigider se da pe razatoare si se amesteca intr-un vas cu coaja de lamaie si portocala,cu iaurtul si smantana, cu zaharul pudra,vanilia, praful de sare, cu ouale si faina, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Amestecam bine toate ingredientele si framantam aluatul, pana se omogenizeaza, apoi il infainam cu putina faina si il dam la rece infoliat pana ne ocupam de mere.
Spalam merele, le curatam de coaja, le razuim pe razatoarea mare apoi le lasam deoparte.
Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua bucati si vom intinde doua foi.
Eu am intins foile direct pe hartia pergament decupata la dimensiunea tavii.
Am tapetat tava cu ulei si faina( clasic)si apoi am asezat prima foaie. Foaia am intepat-o cu o furculita pe toata suprafata.
Se pun merele deasupra fara sa se apese, se presara zaharul brun uniform, apoi scortisoara si se pune din nou foaia de aluat si se inteapa cu furculita.
Se coace prajitura la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana se rumeneste.
Se poate taia calda, dar pentru pudrat este nevoie sa fie racita.
Este o prajitura delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|