Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

Postat de RODIMUR in Prajituri
8 Noi 2021 | 15718 vizualizari
Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

Mie mi se pare că prăjiturile (plăcintele) cu mere sunt oarecum specifice toamnei, când frumoasele și sănătoasele fructe se culeg de prin livezi și încântă privirile... Soțul meu dorea de mult timp să fac aceasta Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa. Din ingrediente simple si la indemana, poti pregati o bunatate de prajitura frageda cu umplutura delicioasa de mere. Pentru Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, unt, mere, scortisoara.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa
  • Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 150 grame de zahăr tos
  • 5 grame de sare extrafină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 150 grame de făină albă
  • 150 grame de unt topit
  • Pentru umplutură:
  • 7-8 mere
  • 3-4 linguri de zahăr tos
  • 1-2 linguri de scorțișoară (pudră)
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru decor:
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare și se călesc într-o cratiță în care s-au pus 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui. Se adaugă 3-4 linguri de zahăr tos și se ține umplutura la foc mic, până ce scade lichidul. Apoi se ia cratița de pe foc și se lasă 10-15 minute să se răcorească, după care se adaugă 1-2 linguri de scorțișoară pudră și se omogenizează umplutura.

În timp ce se răcește umplutura, se face aluatul pentru blat. Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când iau volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, iar apoi gălbenușurile, unul câte unul. Se mixează întruna, până ce nu se mai simte zahărul și atunci se adaugă, în ploaie, făina albă amestecată cu praful de copt. La urmă se adaugă treptat untul topit și lăsat puțin să se răcorească.

Se toarnă o jumătate din această compoziție în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc mediu (180 grade Celsius) pentru 10 minute.

După acest interval de timp se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească blatul și apoi se întinde umplutura, în strat uniform pe toată suprafața tăvii. Deasupra se toarnă restul de compoziție pentru blat și apoi se dă din nou tava la cuptor, până ce aluatul crește și se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor, se presară deasupra zahăr pudră amestecat cu 1 plic de zahăr vanilinat și când se răcește prăjitura, se porționează și se poate servi.

Dintre deserturile gustoase cu mere, va recomandam si reteta de Placinta taraneasca cu mere sau Mere coapte servite cu o delicioasa Inghetata frantuzeasca de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu rubarba

Postat de mena29

Placinta cu rubarba

Am cernut faina si praful de copt,am adaugat 150g zahar si vanilia. Am adaugat cele 4 galbenusuri,iaurtul,untul si coaja de lamaie.Am amestecat bine cu mixerul. Am turnat amestecul rezultat...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu mere

Postat de Valclaudia

Prajitura rasturnata cu mere

Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2021, 19:12
Foarte bine arată!
la 08.11.2021, 19:16
Mulțumesc frumos, Ina dragă, dar nu știu de ce nu pot atașa celelalte poze...
la 08.11.2021, 19:20
Nu am încercat de multă vreme să pun rețete. Or fi pozele prea mari?
la 08.11.2021, 19:21
Ce bine arată! E fix pe gustul meu!
la 08.11.2021, 19:21

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking