Prajitura inteligenta cu stafide

Postat de ela in Prajituri
24 Feb 2012 | 6866 vizualizari
Prajitura inteligenta cu stafide

prajitura asta m-a uimit...am vazut-o de cateva ori pe site dar nu stiu de ce nu i-am dat importanta...acum am dat peste ea intamplator printre retetele pe care le am pe acasa...e mai buna decat cremesul si parca mai usor de facut....nu mi-a venit sa cred cum s-a separat singura in blat si crema...si are un gust....delicios si atat de usor de facut...

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 gr margarina
  • 1 l lapte
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 100 gr stafide
  • 3 linguri coniac
  • 2 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • faina si unt pt tapetat tava

Mod de preparare

Punem stafidele la inmuiat in coniac cu cateva ore inainte.Lasam si margarina la temperatura camerei tot cu cateva ore inainte(sau o topim putin la cuptorul cu microunde).

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile impreuna cu margarina  le mixam bine,apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul.Adaugam faina treptat,amestecand de jos in sus,apoi diluam cu laptele,amestecand usor.

Albusurile le mixam cu un praf de sare si le adaugam in compozitie (eu am facut-o lata,am uitat sa le pun cand deja pusesem compozitia in cuptor si am scos-o repede si am pus spuma de albusuri :))))).Punem si stafidele si zaharul vanilat si omogenizam bine,cu grija.

Ungem o forma mai mare termorezistenta cu unt si o tapetam cu faina(eu am mai aruncat din compozitie ca nu mi-a intrat toata in tava :))) ,numai prostii am facut la prajitura asta dar tot mi-a iesit).Turnam compozitia care este ca o smantana mai subtire si dam la cuptor 50-60minute,la foc mic.Nu deschidem cuptorul in primele 40minute!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu foi si crema caramel

Postat de Valclaudia

Prajitura cu foi si crema caramel

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam sucul de rosii cu zmeura,untul, 1 ou, bicarbonatul stins in suc de lamaie,zaharul, praful de sare. La final adaugam faina...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantezie

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantezie

Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2012, 22:29
Este atat de buna ca se mananca nici nu stii cand!!
la 24.02.2012, 22:30
deja ma inebuniti cu desteapta asta
la 24.02.2012, 22:30
Si gata?

Ela, nu pleci la culcare pana nu termini de scris reteta!
la 24.02.2012, 22:31
Miha acum o scriu,am salvat-o ca mai patesc ca scriu tot si raman cu nimic
la 24.02.2012, 22:37
faina,vreau si eu

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking