Prajitura Rudy - cu urda si visine

Postat de mirela0911 in Prajituri
29 Iun 2015 | 10236 vizualizari
Prajitura Rudy - cu urda si visine

In sfarsit i-a venit randul, ca statea de muuuult timp pe lista! Am combinat-o insa cu visine si a iesit o bunaciune de sa tot mananci din ea!

Ingrediente

Pt blat:

  • 400 g faina alba
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao

Pt. crema:

  • 600 g urda
  • 140 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de portocale
  • 250 g iaurt gras
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 3 lg zahar
  • 1 cana de visine fara samburi

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece se taie bucatele, se pune galbenusul si se amesteca bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Se framanta putin pana se omogenizeaza apoi se imparte aluatul in doi bulgarasi si se dau la congelator pana preparam crema.

Crema: Visinele se spala si se curata de samburi. Se lasa sa se scurga.

Urda se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. Se adauga iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocale si galbenusurile. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se adauga visinele si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu cele trei linguri de zahar. Se incorporeaza in crema de urda, amestecand cu miscari usoare. 

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Unul din bulgarasii de aluat se da pe razatoarea mare, avand grija sa se acopere toata suprafata tavii. Se preseaza usor aluatul, apoi se toarna crema. Se niveleaza si se rade deasupra celalalt bulgaras de aluat.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Se stinge focul si se lasa inca cateva minute in cuptor. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy - cu urda si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de merisor67

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Pentru coji, punem intr-un vas, pe foc, apa, uleiul si un praf de sare. Cand incep sa fiarba, adaugam toata faina,  tragem vasul de pe foc si amestecam energic pana se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi fragede si mere

Postat de merisor67

Prajitura cu foi fragede si mere

Pentru aluat, frecam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumos, apoi adaugam pe rand si omogenizam dupa fiecare adaos: ouale, laptele, sarea, esenta de vanilie si coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2015, 18:51
delicioasa!
la 29.06.2015, 18:51
Ce combinatie
la 29.06.2015, 18:53
Ce bunatate ai adus ...
la 29.06.2015, 19:03
Foarte buna e! Multumesc!
la 29.06.2015, 19:15
buna buna

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking