Ingrediente
Blat:
- 4 oua
- 2 căni zahar
- 400 g iaurt
- 3 căni faina
- 2 prafuri de copt
Sirop :
- (1) 2 cești apa rece
- (2) 3 căni apa +1 1/2 zahar+o esența rom
Decor:
- 2 borcane (400g ) dulceață
- 300 ml frisca
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor.
Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt.
Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
După ce o scoatem din cuptor punem 2 cești de apa rece peste blatul fierbinte și o lăsăm să se răcească.
După ce blatul sa răcit, facem siropul :punem pe foc, intr-o oala apa și zaharul și amestecam pana ce zaharul se topește. După ce începe sa fiarbă siropul adăugăm esența de rom și îl punem peste blatul rece.
Frisca o mixam și după gust mai adăugăm zahar și esența de vanilie.
Punem dulceață peste blat, adăugăm frisca și o dam la rece min 1 h.
Poftă buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură "Savarina "" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|