Ingrediente
- Aluat
- 200 g zahar pudra
- 125 g margarinaRama moale
- 1 ou
- praf de copt
- un praf de sare
- 300 ml lapte
- faina cat cuprinde pentru un aluat mai moale
- Umplutura de mac:
- 250 g mac
- 150 g faina
- 125 g margarina topita
- un praf de copt
- 200 ml lapte cald
- 2 plicuri vanilie
- coaja de lamaie
- Crema:
- 800 ml lapte
- 5 lg amidon
- 1 pachet margarina
- 250 g zahar pudra
- coaja de lamaie
- Glazura:
- 100 g ciocolata
- 50 ml frisca
- 25 g margarina
Mod de preparare
Mai intai framantam: amestecam toate ingredientele si framantam o coca mai moale. Impartim coca in 6 parti egale.
Pana ''ajunge coca la moara'' pregatim umplutura: amestecam macul pudra cu faina, margarina topita, vanilia, coaja de lamaie, praful de copt, apoi turnam laptele fierbinte. Omogenizam bine si lasam la racit.
Coca s-a odihnit suficient, asa ca putem sa intindem 4 bucati din aluat. Pe fiecare foie intindem crema de mac si rulam cat mai strans pe fiecare. Asezam cele 4 rulade in tava de aragaz in care am pus hartie de copt. Coacem 35 minute.
Cat timp stau ruladele la racit coacem cele 2 foi ramase, pe dosul tavii. Le asteptam si pe ele sa vina ''de la moara'', timp in care ne ocupam de crema.
Punem laptele la fiert, numai 700 ml. Dizolvam amidonul si zaharul in laptele ramas (100 ml), apoi turnam amestecul peste laptele fierbinte si fierbem pana se ingroasa. Stingem focul si adaugam margarina si coaja de lamaie. Se lasa la racit 10 minute.
Si acum sa formam prajitura: asezam prima foaie coapta in tava, intindem jumatate din crema, apoi cu multa grija ''transportam'' cele 4 rulade peste crema, usor,fara sa le dezlipim. Apasam usor cu mana si intindem crema ramasa. Peste crema asezam a doua foaie peste care asezam un capac de lemn cu o greutate. Lasam la presat peste noapte.
A doua zi pregatim glazura: topim ciocolata impreuna cu frisca si margarina si facem gratar de ciocolata.
Peste o ora putem taia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Trandafirul negru''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|