Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice

Postat de Bucataras in Piine
31 Oct 2014 | 25018 vizualizari

Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice Tradiții și obiceiuri identificate și promovate în cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura și tainele pâinii”. Prescura, cunoscută și sub denumirea de prescură, este un tip de pâine liturgică folosită în bisericile ortodoxe și unele biserici de rit oriental. Aceasta este esențială în cadrul Sfintei Liturghii, unde se folosește pentru a pregăti Sfânta Împărtășanie. Istoria și semnificația prescurii: Prescura își are originile în primele secole ale creștinismului. Cuvântul „prescură” provine din limba greacă „prosphoron”, care înseamnă „ofrandă” sau „dar”. Acest tip de pâine este adus de credincioși la biserică și oferit ca jertfă. În timpul Sfintei Liturghii, preotul folosește această pâine pentru a extrage particulele care reprezintă Trupul lui Hristos.

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 31.10.2014, 12:16
Interesant ! Dar aceste presuri trebuiesc facute de niste batrane vaduve, asa stiam
la 31.10.2014, 12:16
prescuri , scz
la 31.10.2014, 12:20
la 31.10.2014, 12:22
la 31.10.2014, 12:28
Bravo tuturor pentru campanie!!!
la 31.10.2014, 12:36
la 31.10.2014, 14:03
la 31.10.2014, 15:57
la 31.10.2014, 16:55
Prescura trebuie preparata de catre o persoana care are viata curata , post , rugaciune si fapte bune . Foarte frumoasa intiativa de a prezenta prepararea prescurii si aceste traditii vechi
la 31.10.2014, 17:14
la 31.10.2014, 21:59
la 02.11.2014, 10:42

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking