Ingrediente
- 4 buc pulpe superioare
- 4 buc pulpe inferioare
- 300 g iaurt grecesc
- 1 lgt sare
- 1 lgt condimente pentru pui Delikat
- 1 lgt boia iute Delikat
- piper negru boabe Delikat
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 2 lg ulei de masline
- usturoi granulat
- 2 lg zeama de lamaie
- 1 kg cartofi
- 1 lgt condimente pentru cartofi Delikat
- 1 lgt rozmarin Delikat
- ardei copti (am avut la congelator de data aceasta)
- apa
- sare, zahar si otet (dupa gust)
Mod de preparare
Se spala bine bucatile de carne, apoi se sterg de apa.
Intr-un bol se pune iaurtul si se adauga sarea, piperul proaspat macinat, condimentele pentru pui, boiaua de ardei iute si granulele de usturoi. Se amesteca bine, apoi se pune uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt. Se omogenizeaza, apoi se pun bucatile de carne in acest sos. Se amesteca bine astfel incat sa fie cuprinse pe toate partile cu iaurt si se da la rece pentru cel putin o ora (sau se poate peste noapte).
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se scot bucatile de carne si se asaza in tava intr-o parte.
In restul de sos se adauga condimentele pentru cartofi si rozmarinul maruntit. Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun in sos si se amesteca bine apoi se toarna in cealalta jumatate a tavii.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade C si se lasa pana se rumenesc si sunt gatite bine atat carnea cat si cartofii.
Ardeii se scot de la congelator (sau se pot coace chiar atunci) si se lasa la dezghetat. Intr-un bol se pune apa rece, sare, zahar si otet in functie de gust. Se amesteca bine pana se dizolva toate, apoi se introduc ardeii in aceasta zeama (noua asa ne place, sa fie zeama dulce acrisoara).
Se aranjeaza cartofii si carnea pe farfurie si se serveste alaturi de salata de ardei copti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|