Pulpe de pui pe pat de ciuperci si cartofi, la cuptor

Postat de vasimur in Pui
13 Feb 2019 | 3207 vizualizari
Pulpe de pui pe pat de ciuperci si cartofi, la cuptor

Pe cât de simplu, pe atât de gustos este puiul la cuptor. Eu prefer pulpele deoarece, spre deosebire de piept, carnea este mai suculentă! Și pentru ca să fie cât mai fragedă, carnea va fi pusă la marinat, de cu seară!

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui, întregi
  • 6 bucăți ciuperci champignon (cca 250-300 g)
  • 4 cartofi mai mari
  • 4-5 linguri suc de roșii
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță oțet balsamic (opțional)
  • 1 lingură zeamă de lămâie (opțional)
  • coajă de lămâie ecologică (opțional)
  • oregano sau cimbru, după gust
  • piper după gust
  • sare după gust
  • boia de ardei dulce (sau iute), după gus
  • verdeață de mărar sau pătrunjel, tocată mărunt

Mod de preparare

Cu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două.

Pregătire marinadă. Punem într-un vas (nu din metal!): 4-5 linguri suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu apă!), 4 linguri ulei și condimentele (sare, piper, boia, chimen, oregano... după gust) și le amestecăm bine până ce compoziția se omogenizează. Pentru acidulare stoarcem și zeamă de la un sfert de lămâie și mai punem și o linguriță de oțet balsamic. Pentru un plus de aromă răzuim puțină coajă de lămâie ecologică. Zdrobim 4-5 căței de usturoi, îi tăiem mărunt, îi adăugăm la marinadă și amestecăm bine.

Punem 2-3 linguri de marinadă pe fundul unui vas de plastic, așezăm pulpele iar deasupra turnăm restul de marinadă. Acoperim vasul cu un capac sau îl întroducem într-o pungă de plastic și o legăm. Dăm vasul la frigider până a doua zi când vom găti pulpele, la cuptor! Marinada va frăgezi carnea iar gusturile se vor întrepătrunde!

A doua zi curăţăm cartofii, îi spălăm bine și îi tăiem felii, nu prea groase. Curățăm ciupercile și le spălăm sub jet de apă rece după care le scurgem de apă. Feliile de cartofi și ciupercile le aşezăm pat într-un vas termorezistent (de yena), cu capac și presărăm cu verdeață. Dacă nu avem vas de yena, folosim un vas metalic, sau chiar cratiţă. Pudrăm cu sare, piper și boia de ardei, după gust și cu orice alte plante aromatice ne place (oregano, cimbru uscat...). Pe acest pat așezăm pulpele iar deasupra turnăm marinada. Ciupercile lasă zeamă care dă o aromă deosebită atât cartofilor cât și pulpelor.

Punem capacul și dăm la cuptor pentru 40-45 minute. Din când în când deschidem cuptorul şi stropim carnea cu sosul din vas. Îndepărtăm capacul și mai lăsăm 10-15 minute pentru ca să se rumenească. Dacă ne place mai rumen, putem să lăsăm mai mult timp, la cuptor. E gata când e rumenită cât de mult ne place , iar furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Când este gata, scoatem din cuptor și presărăm deasupra mărar sau pătrunjel verde, tocat mărunt.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui pe pat de ciuperci si cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pollo Vesuvio

Postat de mihaelar63

Pollo Vesuvio

Puiul neaparat cu os si piele, se spala bine si se condimenteaza cu sare si piper. Curatati si spalati usturoiul. Se taie feliute. Cartofii se spala si se curata. Daca sunt...

Citeste continuarea

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si ardei la cuptor

Postat de Valclaudia

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si ardei la cuptor

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam ciupercile si ardeii, apoi ii feliem. Asezam intr-o tava din inox sau din yena un pat de ciuperci, deasupra punem ardeiul. Pulpele de pui (fierte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2019, 13:36
la 13.02.2019, 13:42
la 13.02.2019, 14:32
la 13.02.2019, 14:56
Bune!
la 13.02.2019, 15:04

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking