Purcel cu morcovi si mazare verde

Postat de mihaelar63 in Porc
5 Iul 2021 | 1655 vizualizari
Purcel cu morcovi si mazare verde

 Sau cum se poate transforma o banala bucata de carne, intr-o masa delicioasa. Daca se urmeaza pasii simpli, se va obtine o carne frageda si suculenta.

Ingrediente

  • 1 kg carne purcel tanar-de casa
  • 500 gr mazare verde boabe
  • 300 gr baby morcovi
  • 100 gr unt
  • 50 gr ulei floarea soarelui
  • 1 rosie mare
  • 2 cepe verzi
  • 1 usturoi verde
  • 1 manuta patrunjel frunze
  • 1 manuta marar verde
  • rosii cherry
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru .
  2. Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca urmeaza sezonul plin al legumelor proaspete .Mazarea si morcovii parca erau pe gustul meu .
  3. Bucata de carne se sareaza si se pipareaza bine .
  4. In mijlocul bucatii de carne se face o incizie  pe lungime . In taietura  se indeasa bine bucatele de morcov sarat [ ca sa sa dea gust si pe interior] .
  5.  Tocati ceapa si usturoiul .
  6. Se infierbanta untul amestecat cu ulei si se prajeste carnea pe toate partile pana obtineti o crusta frumoasa si crocanta .
  7. Puneti pe langa carne ceapa si usturoiul tocate .
  8. Lasati cat se inmoaie frunzele [ acestea au tendinta de a se arde repede ].
  9. Adaugati mazarea verde , restul de morcovi si rosia tocata .
  10. Turnati deasupra apa cat sa acopere usor , sarati , piparati si acoperiti totul cu capac .
  11. Lasati sa fiarba 20 minute . Ridicati capacul si lasati la fiert inca 10 minute ca sa scada surplusul de lichid . 
  12. Incercati carnea daca este fiarta cu ajutorul unei furculite . Daca intepati carnea si nu iese zeama rosiatica , inseamna ca carnea  este fiarta .
  13.  La sfarsit adugati verdeata tocata marunt .
  14. Gustati si sarati /piparati daca este necesar .
  15. Bucata de purcel se scoate pe o farfurie si se lasa sa se tempereze putin .
  16. Dupa racire bucata de carne se taie in felii nu foarte subtiri .
  17. Am obtinut o carne frageda si suculenta !!!!
  18. Cateva rosioare cherry au intregit paleta coloristica a preparatului .
  19.  Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Purcel cu morcovi si mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

Postat de oanapl

Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

Ștergi bine scăricica de porc cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari condimentele și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava și o lași...

Citeste continuarea

Piftii - racituri traditionale

Postat de MotanLaOale

Piftii - racituri traditionale

Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2021, 02:24
la 05.07.2021, 05:40
la 05.07.2021, 08:01
Bun...!
la 05.07.2021, 09:41
la 05.07.2021, 10:43
Bunatati!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking