Rasturnata cu visine si crema de lime

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
9 Aug 2015 | 6224 vizualizari
Rasturnata cu visine si crema de lime

Este duminica si propun sa ne rasfatm cu o prajitura delicioasa si aromata!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 8 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri iaurt
    • 6-7 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 500 gr visine
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 600 ml lapte
    • 6 linguri amidon
    • 7 linguri zahar
    • 250 gr mascarpone
    • 1 pastaie de vanilie
    • 1 lime
    Pentru decor:
    • felii de lime
    • coaja rasa de lamaie
    • betisoare umplute cu ciocolata

Mod de preparare

Blatul: Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si le amestecam usor cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, punem visinele din care am scos samburii, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea dupa circa 20 de minute si daca este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il intoarcem cu visinele in sus.

Crema: Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana obtinem o budinca. Dam deoparte crema, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca. Mixam crema racorita. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lime si mai mixam circa 1 minut la viteza mai mare. Peste blatul rece, punem crema si o nivelam. Deasupra presaram coaja rasa de lamaie. O dam la frigide pentru 2-3 ore, apoi o scoatem si o portionam, o decoram cu felii de lime si betisoare umplute cu ciocolata. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu visine si crema de lime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu budinca

Postat de retetele_tinei

Prajitura cu budinca

Se amesteca cele 8 linguri de zahar cu uleiul, laptele, oule, praful de copt si sarea . Se adauga faina cat cuprinde, dar cate putin.  Se framanta, iar daca aluatul e moale, se mai...

Citeste continuarea

Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Pregatirea foilor: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2015, 12:22
Impecabila Rocsi! Felicitari!
la 09.08.2015, 12:24
buna buna
la 09.08.2015, 12:31
Saru-mana Ela
la 09.08.2015, 12:31
Multumesc Vladimir
la 09.08.2015, 12:33
ce frumos arata

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking