Ratatouille

Postat de JustLoveCookin in Mancaruri de post
10 Noi 2010 | 8017 vizualizari

Am mancat ratatouille pentru prima oara in Nice,exact unde ai toate sansele sa te lingi pe degete si mi-a placut atat de mult cat si criticului culinar din film. Ratatouille este o tocana de legume tradițională, din regiunea Provence a Frantei, originară în Nice. Numele complet al felului de mâncare este ratatouille niçoise. Există o varietate de retete pentru Ratatouille,iar ingredientele difera de la un bucatar la altul, dar de obicei contin vinete ceapa, usturoi, dovlecei si ardei grasi. De obicei, este condimentat cu Herbes de Provence, dar dupa aceasta reteta ,voi folosi patrunjel si busuioc. Deseori legumele se fierb sau prajesc separat, în ulei de măsline, dar îmi place această reţetă,in care legumele se gatesc împreună.

Inapoi la reteta

Comentarii (16)

la 18.03.2013, 22:15
imi plac retetele tale!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking