Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul!

Postat de ela in Prajituri
20 Mai 2015 | 64104 vizualizari
Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul!

Nu am mancat niciodata ceva mai pufos si mai cremos ca renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul!...Nu stiu daca a iesit asa de la xylitol. Am mai facut prajitura in diferite variante, chiar si cu fructe, dar niciodata nu a iesit asa de buna.Am repetat-o de doua ori intr-o saptamana, am avut si oua proaspete de tara Am mai facut varianta cu mascarpone si este mai buna decat reteta de baza,cea cu frisca si crema ole la plic. Si cu fructe este si mai delicioasa! Oricum, cred ca xylitolul a avut un rol determinant in prajitura. Dar se poate face si cu zaharul obisnuit. Xylitolul sau zaharul din mesteacan este un indulcitor natural care se gaseste in coaja mesteacanului, dar si in diferite fructe si legume. Poate inlocui cu succes zaharul din alimentatie. Xylitolul are valaorea energetica mai mica decat zaharul, doar 2,4KCAL/G si putere de indulcire egala cu acesta. Este stabil la coacere, fierbere sau congelare. Se dizolva usor in toate mancarurile si bauturile. Se recomanda la prepararea alimentelor, la indulcirea bauturilor, prajiturilor, deserturilor, preparatelor calde sau reci, lichiorurilor, compoturilor. Xylitolul nu se framanta si nu este potrivit pentru alimentele care contin drojdie. Xylitolul nu se caramelizeaza. Eu am cumparat xylitolul la cutie SLY, de la Auchan si a costat cam 21 lei 400g. Mi-a fost teama sa il folosesc in blat dar m-am riscat. Este putin mai dulce decat zaharul dar nu cu mult si are un gust tare bun.

Ingrediente

Igrediente pentru Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul

  • Blat:
  • 7oua
  • 7 linguri xylitol (sau zahar)
  • 1 plic Creme Ole dr Oetker de ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte + 50 ml
  • 1 plic intaritor frisca (optional)
  • 2-3linguri xylitol sau zahar pudra, dupa gust
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Preparare Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si batem bine dupa fiecare lingura. Adaugam galbenusurile si omogenizam.

Praful de ciocolata il amestecam cu praful de copt si il adaugam in oua, amestecand usor de jos in sus cu o lingura.

Punem compozitia intr-o tava termorezistenta, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 20minute.

Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam sa se raceasca.
Crema: Mixam cateva clipe mascarponele cu 50 ml lapte (nu mult ca se taie).

Mixam praful de la crema ole de vanilie cu frisca lichida, indulcitorul, laptele si intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam crema mascarpone si mixam putin (nu mult!).
Lasam blatul in tava si punem peste el crema.
Glazura: Topim ciocolata cu frisca lichida, apoi adaugam untul si omogenizam bine.

Punem glazura peste crema si nivelam. Dam la rece cateva ore (daca aveti rabdare).

Avem aici si varianta mai simpla - Desert prajitura Krem a la Krem dar si Trio Krem a la Krem

La fel de mult ne place si Prajitura Diplomat cu fructe si frisca - reteta clasica

Daca ti-a placut reteta noastra "Renumita prajitura krem a la krem cu mascarpone, care a incantat internetul!" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paris Brest

Postat de simona72

Paris Brest

Pentru choux: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune apa, untul, zaharul si un praf mic de sare. Cand da in clocot, se adauga toata faina deodata. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana aluatul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Foile: Intr-un bol se pun galbenusurile, praful de sare si zaharul. Se mixeaza bine pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga laptele si uleiul pe rand. Pentru inceput se adauga 400 g faina,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 35 %
999.99 lei
649.99 lei

Comentarii

la 20.05.2015, 12:09
buna buna
la 20.05.2015, 12:19
la 20.05.2015, 12:21
Interesant cu mascarpone
la 20.05.2015, 12:23
ce buna este
la 20.05.2015, 12:37
O minune de prajitura. .-bd

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking