Reteta de gomboti cu prune la tava

Postat de mirela0911 in Dulciuri
10 Dec 2023 | 1946 vizualizari
Reteta de gomboti cu prune la tava

Am tot facut clasicele gomboturi cu prune in aceasta toamna, foarte bune de altfel, dar intr-o zi mi-a aparut pe retelele sociale un mic video cu aceasta reteta, gomboti la tava. Mi s-a parut interesanta si mai ales usor de facut in comparatie cu cele rotunde. Si pentru ca aveam cateva prune pe care le tot mutam dintr-un loc in altul, am zis ca e momentul sa incerc acea reteta. Zis si facut. Rezultatul..... usor de executat si foarte bun. Pentru Reteta de gomboti cu prune la tava sunt necesare cateva ingrediente: lapte, zahar, gris, oua, unt, prune si pesmet.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Reteta de gomboti cu prune la tava
  • 1 litru de lapte dulce
  • 70 g zahar
  • 160 g gris
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
  • 10-12 buc prune

Pt. crusta:

  • 100 ml ulei
  • 300 g pesmet
  • 80 g zahar sau dupa gust
  • 1 lgt scortisoara

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune la tava

Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii. Se lasa sa se scurga.

Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga. Se adauga pesmetul si se lasa 1-2 minute sa se rimeneasca amestecand continuu pentru a nu se arde. Se pune zaharul si scortisoara si se ametseca bine, lasand sa se mai rumeneasca putin. Cand este gata, se trage deoparte.

Intr-u bol se amesteca bine 300 ml lapte cu grisul, esenta de vanilie si oul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca se toarna in fir subtire amestecaul de mai sus, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa fiarba pana atinge consistenta unei budinci de gris. La final se adauga untul si se omogenizeaza.

Intr-o tava se pune jumatate din cantitatea de pesmet, se niveleaza si se taseaza usor. Se pune apoi jumatate din cantitatea de gris si se niveleaza. Se asaza prunele cu partea interioara in jos. Se toarna restul de budinca, se niveleaza apoi deasupra se pune restul de pesmet. Se niveleaza usor si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40 de minute.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca apoi se poate servi.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Galuste cu caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gomboti cu prune la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura de ciocolata

Postat de Creatsa

Desert prajitura de ciocolata

Amestecam 150 g de zahar cu apa, frisca lichida si cacaua si le punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata si mai lasam pana se topeste complet ciocolata. Mixam untul...

Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si migdale

Postat de xana

Cornulete cu nuca si migdale

Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Adaugam oul si mai mixam putin. Amestecam nuca, migdalele si scortisoara si le incorporam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2023, 20:47
Ce idee interesanta, de pus in aplicare
la 11.12.2023, 10:08
la 11.12.2023, 11:20
Ce preparat fain și bun...!
la 11.12.2023, 18:54
Hmmm, interesant, apetisant, darrrr nu prea are treabă cu gomboții, unde-s cartofii din cpomiziție, că aia sunt baza?? Teoretic e budincă de griș cu prune! Fără supărare!
la 18.12.2023, 18:22

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking