Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de prajitura Deliciu
- 250 gr nuca tocata prajita
- Blat:
- 6 albusuri
- 5 linguri Green Sugar (sau 8 linguri zahar tos)
- 3 linguri pesmet
- 3 linguri faina alba
- 5 linguri nuca macinata
- 1 plic praf de copt
- un varf de sare
- Crema:
- 6 galbenusuri
- 4 linguri Green Sugar
- 5 linguri lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 350 ml frisca lichida indulcita
- In plus:
- 300 gr crema de ciocolata Nutella sau Finetti
- biscuiti simpli (in functie de marimea lor aprox un pachet de 150 de gr)
- 1 cana cafea preparata (fara zahar)
- ciocolata Ferrero Rocher pentru decor
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Deliciu
Blat: Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem nuca tocata si prajita (am folosit o tava de 22x35 cm)
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam Green Sugar si mixam pana se dizolva indulcitorul natural. Adaugam apoi pesmetul, nuca macinata si la final faina amestecata cu praf de cop,t folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Cu o lingura punem amestecul de albusuri peste nuca si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute.
Scoatem tava din cuptor si rasturnam blatul asa fierbinte pe un platou, indepartand hartia de copt.
Ungem imediat cu crema de ciocolata (punem de ici colo cate o lingura ca sa se topeasca si ca sa fie mai usor de intins). Dam prajitura la frigider pana pregatim crema.
Crema: Amestecam intr-un vas rezistent la caldura, galbenusurile cu 4 linguri de Green Sugar, adaugam laptele si punem vasul pe foc amestecand pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca complet.
Separat intr-un bol mixam frisca si adaugam apoi treptat din crema de galbenusuri mixand cu mixerul pe treapa cea mai mica.
Scoatem prajitura din frigider si ungem cu jumatate din crema sau un pic mai mult de jumatate. Peste crema punem in strat de biscuiti inmuiati in cafea si peste biscuiti urmeaza restul de crema.
Deasupra putem pune cacao, ciocolata rasa sau bucati de ciocolata.
Prajitura o pastram la rece minim o ora inainte de servire.
Vezi si reteta de Prajitura Regina Maria.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|