Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
Postat de Ksenya in Conserve 24 Oct 2023 | 4238 vizualizari
La o piata de langa Arad, am gasit niste prune tocmai bune pentru aceasta reteta. Vanzatoarea mi-a zis ca e un soi unguresc, insa nu am retinut denumirea lui .Am vazut astfeli de pruni mai la toate casele din zona ,plini de prune de rupeau cregile de multe ce erau. Prunele nu sunt mari, miezul galben, pulpa ferma. Si, cel mai important lucru, samburele se scoate usor, neaderent. Exelente pentru preparatul meu.
Va prezint un alffel de aperitiv i-as spune eu, ce isi merita locul pe mesele festive si la ocazii mai speciale.
Cu acest preparat cuceriti cu siguranta musafirii sau poate fi si un cadou excelent daca mergeti la rude sau in vizita.
Varianta de astazi este fara sterilizare, adica la rece.
Cu cealalta varianta de conservare cu sterilizare voi reveni cat mai curand, cand mai gasesc prune.
Cantitatea este pentru un borcan de 3 litri.
Pentru Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece sunt necesare ingredientele urmatoare: prune, foi dafin, sare, gogosari, usturoi, menta.
Inapoi la reteta
|