Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi

Postat de MotanLaOale in Porc
14 Mar 2015 | 21606 vizualizari
Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi

Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi Am gasit la LIDL si mi-am adus aminte de tinerete. Foarte buna este. Se aseamana cu fasolea boabe! Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: mazare uscata, ceapa, morcov, pasta de ardei, bulion, ulei

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi:

  • 500 g mazare uscata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 lingura pasta ardei
  • 200 ml bulion
  • 50 ml ulei
  • 2 foi dafin
  • vegeta
  • piper alb
  • 1 legatura marar
  • sare

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi:

Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Morcovii se curata si se taie rondele.

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, morcovii si se caleste 3-4 minute.

Se presara vegeta si piper.

Se pune mazarea scursa si se completeaza cu apa si se pun foile de dafin.

Se fierbe la foc mic 35-40 minute pana este fiarta, amestecand din cand in cand.

Cand este fiarta se adauga pasta de ardei si bulionul si se mai fierbe 5 minute.

Se scot foile de dafin si se potriveste de sare.

Se pune mararul, se amesteca bine si este gata.

Se serveste simpla dar este mai buna cu carnati, costita sau carne prejite.

Obligatoriu alaturi de Muraturi sau Salata de gogonele

Pofta Buna!

Va recomandam cu drag si reteta Tarta cu mazare

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Drob din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Drob din carne de porc

Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate.  Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se scoate din apa...

Citeste continuarea

Friptura de porc usturoiata

Postat de mirela0911

Friptura de porc usturoiata

Se spala bine carnea, se tamponeaza de surplusul de apa apoi se taie in felii groase de cca 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper si pe o parte si pe cealalta. Se unge o tava cu ulei. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2015, 19:52
Bun, bun bun!
la 14.03.2015, 19:55
buna!
la 14.03.2015, 19:56
delicios!!
la 14.03.2015, 20:01
mmmm ce bine arata platouasul ala
la 14.03.2015, 20:10
Buna mazarea uscata Fiecare isi alege coltul ce-l doreste

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking