Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi

Postat de MotanLaOale in Porc
14 Mar 2015 | 21607 vizualizari
Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi

Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi Am gasit la LIDL si mi-am adus aminte de tinerete. Foarte buna este. Se aseamana cu fasolea boabe! Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: mazare uscata, ceapa, morcov, pasta de ardei, bulion, ulei

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi:

  • 500 g mazare uscata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 lingura pasta ardei
  • 200 ml bulion
  • 50 ml ulei
  • 2 foi dafin
  • vegeta
  • piper alb
  • 1 legatura marar
  • sare

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi:

Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Morcovii se curata si se taie rondele.

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, morcovii si se caleste 3-4 minute.

Se presara vegeta si piper.

Se pune mazarea scursa si se completeaza cu apa si se pun foile de dafin.

Se fierbe la foc mic 35-40 minute pana este fiarta, amestecand din cand in cand.

Cand este fiarta se adauga pasta de ardei si bulionul si se mai fierbe 5 minute.

Se scot foile de dafin si se potriveste de sare.

Se pune mararul, se amesteca bine si este gata.

Se serveste simpla dar este mai buna cu carnati, costita sau carne prejite.

Obligatoriu alaturi de Muraturi sau Salata de gogonele

Pofta Buna!

Va recomandam cu drag si reteta Tarta cu mazare

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de Mancare de mazare uscata, servita cu muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocanita de porc cu ciuperci

Postat de eumimi

Tocanita de porc cu ciuperci

Punem ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile feliate la calit. Separat prajim carnea de porc, iar dupa ce s-a prajit, o adaugam peste ciuperci, adaugam si ardeiul taiat julien, adaugam...

Citeste continuarea

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Postat de rocsi_1612

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam. Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 14.03.2015, 19:52
Bun, bun bun!
la 14.03.2015, 19:55
buna!
la 14.03.2015, 19:56
delicios!!
la 14.03.2015, 20:01
mmmm ce bine arata platouasul ala
la 14.03.2015, 20:10
Buna mazarea uscata Fiecare isi alege coltul ce-l doreste

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking