Reteta dulceata de zmeura galbena

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
24 Iun 2023 | 2399 vizualizari

De vreo trei ani am rabdare sa se inmulteasca zmeura galbena si uite ca anul asta m-a rasplatit . Poate ca nu e cea mai parfumata si aromata zmeura ( nu o intrece pe cea rosie) dar are ceva special. Cel putin asa o percep eu, speciala, delicata, dulce acrisoara. Am cules , pe cantaritelea ca eram curioasa, 1,800 Kg de zmeurica din asta galbejita si speciala si am pus de-o dulceata, am folosit masura straveche, o farfurie adanca plina cu varf de zmeura, cantarita cca 800 g, 1 kg de zahar , deci am facut 2 portii si am si mancat . Asa e bine sa imparti si '' capra si varza'' ...:))))))))))))))))))))))))adica faci si dulceata si-o mica degustare. Sa trecem la treaba, adica sa scriu reteta, ca deja-s lesinata de la caldura.......Ce mi-a placut la produsul finit, adica dulceata, este faptul ca este dulce acrisoara, nu te lesina si m-a dus cu gandul la timpuri demult apuse, cand primeai musafirii in vizita si ii serveai cu dulceata si un pahar de apa rece. Asta este ce-mi amintesc eu din copilarie, cand mamaia scoatea borcanul cu dulceata ( zmeura, cirese de toate culorile, nuci, coacaze,trandafiri etc) , farfurioarele acelea mici si transparente speciale pentru dulceata, punea in farfurioara maxim 2 lingurite de dulceata si scoatea apa rece de la frigider, asa servea musafirii. Imi place sa fac asta, mai ales ca eu cu cafeaua nu am vorbe si mi se pare mai boem sa servesc o dulceata decat sa servesc o cafea. Ma rog, gusturile nu se discuta. Pentru Reteta dulceata de zmeura galbena sunt necesare doar cateva ingrediente: zmeura galbena, zahar si apa.

Inapoi la reteta

Comentarii (8)

la 24.06.2023, 22:48
la 25.06.2023, 07:06
Minunata! Mi a placut introducerea, imi place maxim cum arata, mai am o intrebare: cat costa borcanul? Sunt interesata sa cumpar
la 25.06.2023, 09:23
Valurito nu am de vanzare, e strict pentru familion, doar suntem 4 fete.....dar promit ca daca la anul suntem sanatosi si zmeurica face mai multa ai un borcanel de la mine, daruit cu drag.
la 25.06.2023, 09:27
Tre sa faci degustare publica
la 25.06.2023, 10:23
Balconito poarta casei noastre este deschisa, noi doar va asteptam, de voi depinde ce si cum
la 26.06.2023, 12:26
interesant!
la 28.06.2023, 11:46
Sincer nu cred că am văzut până acum zmeură galbenă :S sau poate n-am bagat-o în seamă Dar după câte ne spui se pare că e pe gustul meu, mai acrșoară-dulce. Delicioasă!
la 02.07.2023, 20:34
Desi nu am mancat niciodata zmeura galbena (ma gandesc anul asta sa iau de la cineva, macar de o gustare), dulceata sigur ti-a iesit delicioasa!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking