Ingrediente
- Ingrediente Reteta gustoasa de gogosi pufoase cu iaurt
- 500 g faina,
- 1/2 ceasca de lapte caldut
- 2 galbenusuri
- 1 pahar de iaurt
- 1 lingura rasa de drojdie deshidratata sau 25 de grame de drojdie proaspata
- 50 de grame de unt topit
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 2 linguri de zahar
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Cum se prepara Reteta gustoasa de gogosi pufoase cu iaurt
Galbenusurile frecate cu zaharul,iaurtul,sarea, zaharul vanilat si untul topit se amesteca apoi cu drojdia dizolvata in laptele caldut care vor forma o maia ce se adauga cate putin in faina framantand cu mana.
Aluatul se lasa la cald acoperit cu unservet curat sa se dospeasca intr-un castron uns cu ulei.
Cand si-a dublat volumul se intinde o foaie subtire si se decupeaza discuri sau inimioare ,ineluse , ce forme vreti la gogosi.
Apoi se lasa iar sa creasca cam 30 de minute dupa care se prajesc in ulei incins din belsug si se scurg de ulei pe servet absorbant.Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc calde.
O parte din ele le-am facut sub forma de suluri rasucite si umplute cu gem de capsuni.Au avut mare succes in familie si am fost si eu in sfarsit multumita de gogosile ce am facut !
Daca esti fan gogosi, incearca si reteta de Gogosi rasucite care ies atat de pufoase incat cu greu te abtii sa nu le mananci pe toate sau, la fel de buna, reteta de Gogosi crocante cu sirop.
Iti recomandam si reteta de Gogosi de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de gogosi pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|