Risotto cu legume
Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri 24 Feb 2010 | 18244 vizualizari
Imi place in mod deosebit acest fel de mancare, imi lasa impresia ca orezul este apreciat aici la adevarata lui valoare, nu servit ca o garnitura sau un produs auxiliar si demonstreaza ca pregatit asa cum trebuie poate constitui in sine o masa delicioasa, aspectuasa si plina de arome. Italienii stiu foarte bine asta si il pregatesc in zici de feluri, preferatul meu este riotto cu hribi dar astazi va prezint reteta de la risotto cu legume.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (7)
la 24.02.2010, 20:10
L-am pus la categoria aceasta ca sincer nu stiam ce sa aleg....de post nu e si nu am gasit o rubrica unde sa il pot incadra dar revin ca nu trebuie considerat o garnitura ci un platou in sine
la 24.02.2010, 20:18
Asa e, risotto e un preparat fabulos si, important, meticulos de facut si uneori chiar greu.
Practic, daca stii sa faci risotto bun inseamna ca stii sa gatesti, fiindca timingurile sunt esentiale la risotto. Nu oricine poate sa faca risotto.
Eu am facut aseara unul clasic, de ne-am lins pe degete. Insa am avut mai multe incercari inainte pentru a face 'risotto', si nu o joaca de risotto.
Felicitari!
la 24.02.2010, 21:09
multumim pentru lectia din bucatarie!
la 24.02.2010, 21:17
Foarte bine arata
la 24.02.2010, 21:56
Multmesc mut pentru apreceri .
PapaBun ai perfecta dreptate, risotto e un preparat capricios, dureaza putin pana pana te deprinzi cu etapele dar merita . Si eu am dat rateuri la inceput cu el sau imi iesea prea fiert sau nu reuseam sa obtin consistenta aceea cremoasa specifica la risotto dar se invata relativ repede. O sa intru si la tine sa vad daca ai pus reteta ca as vrea sa vad o reteta de risotto facuta de tine multumec pentru aprecieri .
la 25.02.2010, 08:22
pun reteta la favorite desi imi place mult orezul , n-am facut risotto niciodata .
daca isi da si papa bun girul am incredere ,inseamna ca e ok
la 01.03.2010, 23:34
O sa iti placa sigur
COMENTEAZA