Risotto galben (cu sofran)

Postat de Brindusa in Aperitive / Garnituri
21 Apr 2010 | 6809 vizualizari

De multa vreme ma inghiontesc singura si-mi fac curaj ca sa incerc sa fac un risotto. Am avut impresia ca e ceva greu, cand de fapt e vorba de o mancare pe care trebuie s-o faci cu multa dragoste. Trebuie sa stai langa el din momentul cand incepi si pana ce e gata, adica in jur de o jumatate de ora

Inapoi la reteta

Comentarii (15)

la 22.04.2010, 00:11
brandusa imi place introducerea sa sti ca nici eu nu am facut si chiar ma bate gandu ,arata foarte bine si cu siguranta a fost foarte bun 5 furculite si o trec la favorite
la 22.04.2010, 01:13
plicul de sofran de la kotany nu cred ca e sofran pur, fiindca altfel ar fi trebuit sa dai cam 100 de lei pe un plic.
chiar, cat a costat? si era plin cu firisoare rosii? trebuie sa te dezamagesc atunci, nu era de calitate atunci.
sofranul pur este extraordinar de scump, greutatea lui valoreaza mai mult in bani decat greutatea echivalenta de aur.
http://www.foodblog.ro/2010/02/%C8%99ofranul-cel-mai-scump-condiment-din-lume/
in rest, ma bucur ca ti-a iesit risotto din prima, si vei vedea ca la a doua mana va iesi si mai bun.
la 22.04.2010, 03:18
Brandusa, felicitari pentru primul risotto! Secretul sta mai mult in calilatea orezului - e necesar un orez cu cantitate mare de amidon, de altfel italienii au soiuri de orez special pentru asta. Bobul nu trebuie sa fie musai mare, dar in general este rotund si este aproape alb, nu are transparenta pe care o are orezul cu bobul lung de exemplu. In Ro se cultiva in Marea Balta a Brailei un soi foarte bun pentru asta. Rabdarea e al doilea secret: intotdeauana trebuie asteptat pana se absoarbe tot lichidul pus. Mie imi place sa "arunc" o mana-doua de mazare congelata in el, la sfarsit - ste suficient de fierbinte pentru a gati si mazarea fara ca aceasta sa-si piarda culoarea frumoasa.

PapaBun, intradevar exista ceea ce cateodata se vinde ca sofran turcesc, american sau mexican - este de fapt sofranel (safflower). Sofranul adevarat are varful galben-oranj.

Cea mai buna solutie, daca nu aveti la indemana sofran, este sa folositi cucurmin (turmeric). Avantajul este ca acesta este un excelent adjuvant in sanatate - regleaza metabolismul zaharului si are proprietati anticancerigene.
la 22.04.2010, 11:04
la 22.04.2010, 16:49
PapaBun: plicul de la Kotany are in el alt pliculet muuult mai mic, in care sunt cateva firisoare de sofran (0.12 g mai exact). Pe el am dat in jur de 10 RON. Mai bun decat asta eu n-am gasit in RO. Chiar si Radu Popovici il recomanda si zice ca e bun. Acum, nu stiu ce sa mai zic! Altceva mai de calitate n-am gasit. Poate imi trimiti tu Si sa stii ca citisem articolul tau
la 22.04.2010, 16:55
nadina, lia va pup
la 22.04.2010, 16:59
FlyingRoo, multumesc . stiu de turmeric, (eu il folosesc la mancarea indiana) dar eu vreau neaparat sa gasesc un sofran adevarat.
la 22.04.2010, 17:12
Brandusa, iti pot trimite eu daca doresti.
la 22.04.2010, 17:22
Mai intrebi? Pe ce meleaguri esti?
la 22.04.2010, 18:11
Sunt in Statele Unite, in San Diego - California.
la 22.04.2010, 18:30
Super bun. 5 furculite.
la 22.04.2010, 18:59
vreau si eu in Statele Unite.....
la 22.04.2010, 19:44
Madi, eu vreau inapoi in Australia!
la 22.04.2010, 20:08
si in Australia vreau.....
la 22.04.2010, 20:31
ohooohoo cam departicel

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking