Rulou de pui umplut cu leurda

Postat de simona72 in Pui
18 Dec 2014 | 5208 vizualizari
Rulou de pui umplut cu leurda

De unde leurda cand afara e zapada? de la congelator desigur...

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 legaturi leurda
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 100 gr branza burduf sau o alta branza care se topeste
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Daca aveti un piept de pui intreg il taiati in doua. Fiecare jumatate se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, obtinand astfel cate o felie mai mare de piept de pui. Acoperim fiecare felie in parte de piept de pui si o batem usor, sa nu zdrobim carnea, cu batatorul de snitele. Se condimenteaza fiecare bucata cu sare si piper, se stropeste cu putin ulei de masline, se freaca bucatile si se lasa la temperatura camerei pentru 10 minute.

Se pune 1 lingura unt intr-o tigaie, se lasa sa se topeasca si se adauga leurda taiata fasii. Se lasa sa se inmoaie leurda, se condimenteaza cu un praf de sare, se adauga branza zdrobita si se da deoparte tigaia. Se amesteca compozitia. Se imparte in doua compozitia, se pune cate o parte pe fiecare bucata de piept de bui, se intinde cu dosul unei linguri, se ruleaza bucata de carne si se prinde cu scobitori. Se pune fiecare rulou in folie de aluminiu, se strang capetele si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se racoreasca, se taie felii si se serveste ca aperitiv sau fel principal cu garnitura preferata. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de pui umplut cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpe de pui la cuptor in sos de mustar

Postat de katty

Pulpe de pui la cuptor in sos de mustar

Spalam carnea de pui si o scurgem bine. Intr-un castron amestecam mustarul cu restul condimentelor si uleiul. Tavalim pulpele prin acest amestec, acoperim vasul cu un capac sau folie...

Citeste continuarea

Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat

Postat de merisor67

Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat

Cum se prepara Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat: Porționăm carnea în bucăți mai mici, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim în ulei încins,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2014, 16:03
like!
la 18.12.2014, 16:04
Ce bine arata
la 18.12.2014, 16:04
ce idee faina
la 18.12.2014, 16:30
Pieptul de pui imi place . Leurda este senzationala . As prepara si eu cu placere daca as avea leurda
la 18.12.2014, 16:46
O bunatate!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking