Rulouri cu sunca si mozzarella

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
20 Oct 2015 | 3480 vizualizari
Rulouri cu sunca si mozzarella

Aceste rulouri sunt grozave de luat la pachet la scoala, servici sau cand faceti o drumetie. Sunt economice, se fac usor dar la fel de usor se mananca.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 500 gr faina
    • 7 gr drojdie uscata
    • 300 ml apa minerala calduta
    • 3 linguri ulei
    • sare
    • 1 lingurita zahar
    Pentru umplutura:
    • 5 felii muschiulet de porc (sau ce alta sunca va mai place)
    • 150 gr mozzarella
    • 100 gr cascaval
    • 3 linguri pasata de rosii
    • sare
    • piper
    • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul si drojdia uscata.
Amestecam, apoi turnam apa minerala treptat pana obtinem un aluat omogen si elastic.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul si il lasam sa dospeasca circa 40 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:
Feliile de muschiulet le facem cubulete mici, la fel si mozzarella.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru si il rasturnam acolo.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa. Puteti sa il taiati in doua si sa intindeti doua foi mai mici.
Amestecam pasata de rosii cu un praf de sare si putin piper, iar cu aceasta ungem foaia de aluat.
Presaram muschiul, mozzarella si cascavalul ras.

Rulam strans, apoi cu un cutit bine ascutit, taiem rulourile, cam de 2 cm grosime.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem spuma oul si cu un pensonas le ungem.

La introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc si sunt coapte.

Cand sunt gata le scoatem si le acoperim fierbinti, cu 2-3 prosoape groase, pentru a se pastra fragede.

 

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu sunca si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta

Postat de merisor67

Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta

Decongelam pachetul cu foi de placinta si il taiem pe jumatate. Batem cele doua oua cu putina sare, apoi adaugam iaurtul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Taiem pastrama de porc...

Citeste continuarea

Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi

Postat de simona72

Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am pus pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2015, 10:51
Tare mult imi plac!
la 20.10.2015, 10:59
la 20.10.2015, 11:06
bune bune
la 20.10.2015, 11:09
la 20.10.2015, 11:14
foarte bune!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking