Salata a la Olivier, fara maioneza

Postat de mihaelar63 in Salate
1 Mar 2021 | 3260 vizualizari

  Salata Olivier este foarte populară în Rusia și este pregătită la toate mesele de sărbătoare. Salata originală a fost pentru prima dată preparată în anul  1860  de bucătarul belgian Lucien Olivier sub denumirea franceză de salade de gibier la restaurantul Ermitaj, unul dintre cele mai mari restaurante din  Moscova . Rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile. Se știe doar că rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat, raci și mazăre. Pe parcursul anilor, această ingredientele acestei salate au fost înlocuite cu ingrediente mai ieftine și accesibile. Salata  Olivier cuprinde legume și cubulețe mici de carne legate cu  maioneză .[ Bunica. Md]  Si la noi este foarte populara acest gen de salata . Eu am scos maioneza din scena pe care am inlocuit-o cu iaurt , mustar si putin ulei .

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 11.03.2021, 21:50
Grozava salata ta Mihaela!
la 27.11.2021, 00:37

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking