Salata Caprese - un pic altfel

Postat de Dulceatadetrandafiri in Salate
13 Mai 2011 | 3868 vizualizari

Salata Caprese este cu siguranta cea mai cunoscuta salata italieneasca si cea mai usor de preparat salata. Foarte gustoasa si foarte aromata, in mod curent, in Italia este servita ca si aperitiv. Cea pe care am preparat-o este "un pic altfel" fiindca am combinat obiceiul frantuzesc de a manca nuci cu branza cu clasica salata caprese. La origini, salata Caprese se compune numai din rosii, mozzarella, busuioc, putin ulei, sare si piper. Mozzarella "adevarata" este acea comercializata sub forma de bila, intotdeauna pastrata in zer, iar busuiocul este bine sa fie proaspat. In functie de finante si posibilitati (se observa si in fotografii) , busuiocul poate sa fie uscat iar mozzarella de un soi mai accesibil buzunarului :) .

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 13.05.2011, 23:31
Imi place mult...excelenta
la 13.05.2011, 23:37
la 14.05.2011, 02:47
Chiar ieri am mancat si eu
Foarte usoara si sanatoasa !
Eu chiar asa mozzarellla am bile in zer , mi-a adus cineva care face curse regulate in Italia [ si prosciuto ]
la 14.05.2011, 08:22
la 14.05.2011, 10:33
Ce salatica buna
la 14.05.2011, 14:00
la 14.05.2011, 15:40
la 14.05.2011, 16:25
delicioasa
la 15.05.2011, 15:31
la 16.05.2011, 19:20
delicioasa
la 24.05.2011, 18:26
la 25.08.2012, 20:21

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking