Salata cu bilute de labane

Postat de boscodina in Salate
7 Iun 2009 | 4581 vizualizari

O salata delicioasa , mai orientala,al carui punct forte il reprezinta bilutele de labane (iaurt).

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 07.06.2009, 19:48
bosco, ce-s alea labane?
la 07.06.2009, 21:36
e "branza primordiala" cum glumea cineva. e o branza facuta din iaurt ( nu lapte prins), cel mai acru posibil. asa ca e un fel de branza acrisoara. in tarile orientale se foloseste in 3 stadii: ca o crema( smantana) se intinde pe paine, ca aperitive: sunt bilute cremoase care inca mai merg intinse pe paine, si foarte uscate cele pentru salata.
la 07.06.2009, 22:30
si o gasim pe undeva pe la noi? eu ma uitam in poza si credeam ca labane sint chiftelutele ))
la 08.06.2009, 16:06
cu siguranta, se poate gasi in orice casa cu un bucatar priceput si cu carnet de conducere care sa faca un drum pana la un supermarket (bucatarul nu carnetul )sa cumpere iaurt natural. o data intors acasa( tot bucatarul )ia una bucata tifon si cu mare iscusinta torna iaurtul in tifon il leaga la capat, iaurtul e poznas rau, poate vrea sa fuga. si apoi il leaga de robinetul de la chiuveta, asa sigur nu mai fuge dupa 3 zile desface tot si presteaza ce a invata la gradinita, adica face bilute...si le lasa la uscat...pana li se usuca si sufletul si apoi ...le prajeste si gata salata o faci cat ai clipi
la 08.06.2009, 16:10
scuze..eu obisnuita sa scot limba de la tastatura : si p nu m-am gandit ca va corespunde codul cu un smilly..si cel ce a iesit..doar ca scoate limba nu-mi pare.scuze
la 17.06.2009, 13:37
In primul rand, nu se numesc "labane", ci LABNE si apoi se pot gasi si la magazinele cu profil alimentar oriental, respectiv macelariile arabesti(in Bucuresti, nu stiu daca exista in alte orase...)sau diverse supermarket-uri, cum ar fi MegaImage sau hipermarket-uri.
Da, Boscodina are dreptate, sunt "bilute"de branza si se fac in special in Liban, Siria, Iordania.
la 23.06.2009, 16:42
cum se numeste in tarile orientale enuntate de tine nu stiu, si cred ca tot ce e posibil sa se cheme labne, dar in Israel se cheama labane, eu asa il stiu, toata populatia fie ea vorbitoare de limba araba il stie tot ca labane, iar tipa druza care vinde lafa cu labane la fiecare colt de strada , tot asa ii spune. ca idee nici nu s-ar putea numi altfel pentru ca are in radacina literele l-b-n ( lavan(ivrit)-alb(romana).probabil in araba se supune altor reguli, dar fiind limbi semitice este normal sa existe o asemanare.
si aici se gaseste oriunde, doar ca pe mine cand ma pocneste harnicia il fac in casa, de parca ma si spetesc muncind la el
la 23.06.2009, 18:38
Super interesanta salata asta! o sa ma uit la MegaImage dupa labanele astea! ca eu nu am rabdare sa fac bilute , de fapt asteptarea dupa ele nu cred ca-mi iese
la 25.06.2009, 11:22
daca gasesti labane bilute undeva trebuie scoase ( in general se tin in ulei de masline), si lasate la uscat cateva zile.
exista 3 grade de consistenta a labane-lui:
iaurt lasat la scurs 12 ore- iese un labane cam ca o smantana de gros se mananca intins pe paine.
iaurt lasat la scurs 3 zile ( are consistenta unei branze dulci facuta in casa) se face bilute si se lasa la urcat 1-2 zile, apoi se pun in ulei de masline si se pot servi ca si aperitiv( se intind foarte usor pe paine) si 3. dupa cele 3 zile lasat la scurs, 3 zile lasate bilutele la uscat afara, inca vreo 3 -5 in frigider...ies niste "bombite" destul de tari, astea sunt cele pentru salata si le poti praji.
cele moi,din ulei risti sa ti se intinda in tigaie.
la 30.06.2009, 15:33
sa astept cam 9 zile pentru o salata?este cam mult pentru mine,este sec.21 totusi...
la 30.06.2009, 16:39
poate gustul te convinge sau daca nu cu putin noroc, intr-un restaurant cu specific oriental in 10 minute ai salata in fata ta, fara sa muncesti o secunda la ea
o fi el secolul vitezei, dar uneori mai e nevoie si de o pauza de respiro, de contemplare.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking