Salata de fructe (I)

Postat de RODIMUR in Salate
4 Mar 2018 | 3048 vizualizari

Ce desert poate fi mai ușor de făcut, mai bun și mai sănătos, în post decât o salată de fructe? Sunt sute de rețete de salată de fructe pe internet, pentru că, în general, fiecare combină fructele care-i plac, la care nu are alergie și care-i sunt la îndemână. Ceea ce am făcut și eu acum. Am preparat ca desert de duminică o salată din fructele pe care le aveam în casă și pentru că în general mănânc puține fructe, pot să mă felicit că astfel am găsit soluția ca să diversific alimentația și din acest punct de vedere. Este o salată de fructe pentru zilele de post, așa că nu am folosit frișcă, iaurt, sau alte ingrediente nerecomandate în această perioadă. Cu toate acestea, a ieșit foarte bună și sănătoasă.

Inapoi la reteta

Comentarii (27)

la 04.03.2018, 22:48
Mulțumesc, Miki! Ai dreptate! A ieșit foarte bună salata! Dar cred că atunci când e vorba de salate de fructe, toată lumea se descurcă minunat!
la 04.03.2018, 22:49
Katty, eu nu prea mănânc fructe și atunci aceasta este soluția să o fac, totuși. De dragul aspectului, mănânc salata...!
la 05.03.2018, 05:35
E cea mai bună soluție când sunt fructe prea multe în casă și nimeni nu le mănâncă! Dar puse laolaltă, dau impresia unui răsfăț....și chiar este!
la 05.03.2018, 08:54
Așa este, Kytz! Ai găsit expresia perfectă!
la 05.03.2018, 09:14
si sanatos
la 05.03.2018, 09:28
La noi cat de multe fructe sa fie!
la 05.03.2018, 15:44
Super salata!
la 05.03.2018, 16:38
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 13.03.2018, 00:04
Nimeni, nici macar cei mai mari vrajmasi ai fructelor, nu le refuza, daca sunt oferite sub forma de salata... iar a Dvs, luand in considerare ingredientele, nu poate fi decat delicioasa! Noi facem intotdeauna la salatele de fructe un "dressing" de baza, din 1 lgt. de ulei (neaparat neutral, noi folosim cel mai des din samburi de struguri), 1 lgt. de zeama de lamaie si 1 lgt. de miere, pe care le frecam pana la emulsionare pe fundul castronului in care se va prepara salata; apoi adaugam "lichidele" (sirop, alcool, suc de fructe etc) si omogenizam; si apoi punem fructele taiate dupa preferinta si amestecam totul usor, de jos in sus, ca la orice salata. Acest dressing previne oxidarea rapida a fructelor, iar uleiul intensifica incredibil toate aromele (care sunt in mare majoritate "uleiuri volatile" ) si favorizeaza in acelasi timp, resorbtia vitaminelor liposolubile. Foarte frumoasa si explicita prezentarea! Si foarte potrivita reteta acum, la sfarsit de iarna (astronomica), cand "rezervele" organismului, din vara/toamna trecute, sunt pe terminate!
la 13.03.2018, 07:49
Mulțumesc frumos, Navidad pentru apreciere, dar mai ales pentru rețeta dressing-ului necesar salatei de fructe! O voi folosi cu siguranță, la următorul preparat...
la 13.03.2018, 09:13
Nu stiu daca dressing-ul e chiar necesar; si noi am facut salata de fructe fara, pana acum vreo 10 ani... si am avut initial reticente la ideea ulei + fructe crude! Dar diferenta de gust/arome, e intr-adevar evidenta. Se poate folosi si ulei de floarea soarelui, sau rapita, important este sa nu aiba o aroma proprie pronuntata. Cantitatea data de mine este ptr 2 - 3 portii si f importanta este emulsionarea riguroasa a uleiului.
la 13.03.2018, 09:33
Am înțeles, Navidad! Eu cred că este foarte bun dressing-ul, după câte-mi dau seama...Eu adăugam întotdeauna sirop, alcool... dar nu și ulei și nu sub formă de dressing/emulsie. Rămâne să mai meditez la asta... Oricum, ca de obicei, mi-ați dat o sugestie minunată și vă mulțumesc! Învățăm toată viața...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking