Salata de icre

Postat de mihaelar63 in Salate
14 Apr 2018 | 3261 vizualizari
Salata de icre

 Pentru ca pestele ce-l achizitionam proaspat mai are din cand in cand icre profit sa prepar o gustoasa salata de icre. "Bunatati de Paste"

Ingrediente

  • 250 g icre
  • 250 g ulei floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa minerala 
  • zeama de la 1/2 lamaie 
  • 1 felie paine alba
  • 1 ceapa mica alba
  • sare
  • piper
  • masline, ardei rosu, ceapa verde pentru decor

Mod de preparare

  1. Icrele se curata de pielite.
  2. Am dat icrele cate 15 secunde succesiv la cuptorul cu microunde pana au inceput sa-si schimbe culoarea.
  3. Imi plac icrele mai "pregatite '' nu chiar crude.
  4. Aceasta operatiune se poate face si pe bain -marie, dar la microunde merge mai rapid.
  5. Painea se inmoaie in lapte, apoi se scurge.
  6. Ceapa se taie foarte marunt sau se razuieste.
  7. Incepeti cu bucata de paine care se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu ceapa. Acriti cu zeama de lamaie.
  8. Frecati painea cu ulei in fir subtire ca la maioneza. Dupa ce ati pus jumatate din ulei se aduga icrele si apa minerala.
  9. Apa minerala subtiaza si face salata pufoasa.
  10. Cand amestecul are aspect de emulsie se pune si restul de ulei amestecand.
  11. Daca doriti o salata pufoasa folositi mai mult ulei si inca putina apa minerala.
  12. Mie imi place ca salata de icre sa nu fie foarte uleioasa si sa aiba consistenta.
  13. Gustati si sarati, condimentati sau acriti daca mai este nevoie.
  14. Decorati si serviti cu legumele preferate. Noi am avut masline negre si ardei rosu.
  15. Salata de icre se poate servi pe feliute de paine prajita sau pe felii de legume.

       Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

Postat de gaby_d

Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

Preparare Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa Pune intr-o craticioara apa la fiert. Cand a dat in clocot pune grisul, in ploaie, amestecand energic cu o furculita. Fierbe...

Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de rocsi_1612

Salata de icre de crap

Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa. Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2018, 14:17
bune bune
la 14.04.2018, 14:24
Arată super!
la 14.04.2018, 16:22
la 14.04.2018, 16:59
la 14.04.2018, 18:35

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking