Salata de vinete cu praz, rosii si tahini

Postat de mihaelar63 in Salate
28 Feb 2020 | 2862 vizualizari
Salata de vinete cu praz, rosii si tahini

   Va aduc o salata de vinete usoara si racoroasa si sanatoasa .Sunt fan , fara lecuire , al salatei de vinete . Bineinteles ca imediat cum gasesc sau ghicesc o noua combinatie o pun in aplicare .

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 rosii de marime mijlocie
  • 2 linguri tahini-pasta de susan
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 8 linguri ulei masline
  • 10 cm tulpina de praz
  • 10 rosii cherry -pentru servit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc.
  2. Ungeti vinetele cu ulei si le prajiti pe toate partile ,intr-o tigaie cu capac ,pana devin moi .
  3. Acest procedeu  rapid de coacere a vinetelor se aplica cand nu aveti timp sau acces la un gratar exterior .
  4. Se curata vinetele de coaja si apoi de codita .
  5. Dupa ce s-au racit , vinetele se toaca marunt cu ajutorul tocatorului special de lemn sau cu un cutit din metal inoxidabil .
  6. Puteti folosi si robotul de bucatarie .
  7. Rosiile mai mari se curata de pelita exterioara . Le puteti pune 2 minute la cuptorul cu microunde sau sa le scufundati in apa clocotita .
  8. Puneti in vasul robotului : rosii cojite , praz , maruntit , tahini , vinete , patrunjel,ulei masline , sare si piper .Mixati pana devine o pasta si se omogenizeaza .
  9. Gustati , sarati sau piparati daca mai este nevoie .
  10. Serviti salata de vinete rece , cu putin ulei de masline pe deasupra , decorata cu praz si rosii cherry .

              Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu praz, rosii si tahini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata cu somon afumat

Postat de ela2015

Salata cu somon afumat

Legumele se spală foarte bine sub jet de apă rece, după care se șterg ușor cu un prosop absorbant.  Le curățăm și le tocăm după preferință. Se curăță cepele de foi, se...

Citeste continuarea

Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate

Postat de merisor67

Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate

Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are. Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie. Scurgem fileul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2020, 15:01
O salată mai diferită de ce facem de obicei...
la 28.02.2020, 15:50
Buna!
la 28.02.2020, 16:17
Placere!
la 28.02.2020, 16:46
Buna!
la 28.02.2020, 17:13

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking