Ingrediente
- 500 gr fasole galbena fideluta
- 300 gr boabe porumb din conserva
- 300 gr mazare verde congelata
- 200 gr sunca -optional
- 2 cepe verzi [ partea alba ]
- 1 gogosar
- 1 ardei iute verde
- 1 legatura mica patrunjel verde
- 1 lingura zeama lamaie
- 2 linguri ulei masline
- sare
Mod de preparare
- Fasolea se curata , se spala si se fierbe in apa cu sare . Scurgeti fasolea de apa intr-o sita .Lasati fasolea sa se raceasca .
- Mazarea se fierbe 10 minute in apa cu sare si se limpezeste cu apa rece . Scurgeti mazarea de apa .
- Spalati si curatati patrunjelul , ceapa si gogosarul .
- Taiati cubulete ceapa [ partea alaba ] , gogosarul si sunca.
- Intr-un bol mare puneti fasolea , mazarea si boabele de porumb.
- Deasupra puneti ceapa , sunca si patrunjelul taiat marunt .
- Spalati ardeiul iute care daca este foarte piscacios se taie in doua si se curata de seminte si nervurile albe .
- Adugati ardeiul taiat marunt la salata .
- Asezonati salata cu sare , ulei de masline si zeama de lamaie .
- Amestecati salata si gustati . Dregeti gustul cu sare sau zeama de lamaie daca mai este nevoie .
- Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata zilei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|