Ingrediente
Ingrediente Reteta delicioasa de salau la cuptor cu ceapa si lamaie
- 1.5 kg bucati salau proaspat
- 6 linguri ulei masline
- 2 lamai
- 1 caciulie usturoi
- 1 /2 lingurita fulgi chilli
- 1/2 lingurita piper rosu boabe
- sare
- codite de ceapa verde
Mod de preparare
Preparare Reteta delicioasa de salau la cuptor cu ceapa si lamaie
- Feliile de salau proaspat se pun intr-un vas de Jena termorezistent .
- Nu mai scriu despre curatarea , spalarea si portionarea pestelui pentru ca sunt scutita de aceasta . Sotul meu se ocupa de aceste operatiuni .
- Pestele se sareaza , se stoarce zeama de la o lamaie deasupra si se condimenteaza cu fulgi de chili si boabe de piper rosu .
- Printre bucatile de peste se distribuie cateii de usturoi curatati si taiati mai marunt .
- Turnati deasupra uleiul de masline si dati tava la cuptor timp de 30 minute .
- Am folosit putin mai mult ulei de maslina ca de obicei pentru ca salaul este unpeste rapitor cu carnea ferma si mai uscata [fara grasimi] .
- Cand pestele incepe sa se rumeneasca este gata .
- Pentru prospetime presarati deasupra codite de ceapa verde sau frunzulite de patrunjel .
- Salaul se serveste cu felii de lamaie cat este cald .
Pofta buna !
O alta reteta cu salau, simplu de realizat dar foarte gustoasa, este si cea de Salau cu sos de maioneza si cartofi, insa si asa merge de minune! - Salau de Nil la cuptor
Exista peste fara Mujdei de usturoi?
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de salau la cuptor cu ceapa si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|