Ingrediente
- 150 ml lapte caldut
- 150 ml lapte batut
- 1/2 cutie de crema de branza cu smantana de la Delaco
- 3-4 linguri branza telemea rasa fin
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 3-4 linguri ulei de masline
- 600 gr faina alba
- 20 gr drojdie proaspata
- pt decor si umplut:
- 1 galbenus+2 linguri lapte
- crenvusti sau carnaciori
- masline, gogosar, seminte de susan,miez de lapte
Mod de preparare
Am facut aluatul in masina de paine, iar ingredientele au fost puse astfle: laptele caldut amestecat cu laptele batut, branza de la Delaco amestecata cu oul si telemeau rasa pe ochiurile mici, sare, zahar, ulei de masline, faina, drojdia prospata sfaramata. Se lasa masina sa framante aluatul si sa dospeasca. Pe masa de lucru usor unsa cu ulei se rastoarna aluatul, se i-a cate o bucatica de aluat si se da forma dorita. Pt catel: intindem bucata de aluat in dreptunghi, in mijloc punem un crenvusti sau carnacior, rulam, facem sul. Pt picioruse si urechi folosim alte bucati de aluat mai mici, iar pt ochi bucatele de miez de lapte si masline. Presarati seminte de susan pe corp si ungeti cu galbenus amestecat cu ou.
Pt arici: in mijlocul aluatului punem bucati de miez de lapte, facem o bila din aluat, cu degetele modelam capul si piciorusele, iar cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie ciupim aluatul pt a da forma de spini. Ochisori masline, iar gurita gogosar. Ungeti cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Lasati sa mai creasca aluatul modelat si dati la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Succes!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri animalute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|