Saramură de crap

Postat de sisterskitchen in Crap / Caras
17 Sep 2012 | 6564 vizualizari

Adusă pe lume undeva pe malurile Dunării, saramura de peşte renaşte azi în bucătăriile noastre cocoţate la etaje superioare ale civilizaţiei, cu vedere la bălţile dintre blocuri şi balcoanele vecinilor. Cea mai bună saramură se mănâncă în deltă, acolo unde peştele ajunge cel mai repede de pe plita cu sare în farfuria descântată cu zeamă aromată cu ceapă, roşii, ardei şi pătrunjel. Cu imaginea asta în minte, nu avem decât să mergem la hala de peşte din Obor sau în alt loc unde se poate găsi un crap care tocmai ce a adormit pe patul de gheaţă al vânzătorului şi să punem de mămăliguţă. Notaţi bene, nu vă sfiiţi să luaţi un peşte mai măricel, să nu fie sub 1kg. Şi se zice că cea mai bună parte este burta de crap, dar asta presupune să o însoţiţi musai cu un vin sprinten, sec şi rece precum privirea lui James Bond pus faţă în faţă cu braconierii din Sfântu Gheorghe.:)

Inapoi la reteta

Comentarii (15)

la 17.09.2012, 10:42
de cand spun ca incerc si eu,la noi saramura e doar apa cu sare si vreau sa incerc si eu varianta asta
la 17.09.2012, 10:58
ce frumos arata
nu cer pentru ca nu mananc peste
la 17.09.2012, 11:16
ce bun
la 17.09.2012, 11:30
Prea buna ca sa nu-ti placa
Multumim, o zi buna!
la 17.09.2012, 11:42
la 17.09.2012, 11:53
Pot sa pap eu portia Diutzei ca mie imi place pestele cu mamaliguta
la 17.09.2012, 14:32
bun bun
la 17.09.2012, 16:01
capăt și eu?
la 17.09.2012, 19:56
la 17.09.2012, 20:01
Cer eu si portia Diei
la 17.09.2012, 20:11
la 17.09.2012, 22:10
O bunatate!!! As manca zilnic
la 18.09.2012, 11:27
la 23.09.2012, 23:06
la 26.09.2012, 16:41
multumim!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking