Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin

Postat de mihaelar63 in Retete Delikat
6 Iul 2018 | 4984 vizualizari
Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin

 Imi plac sarmalele de primavara -vara. Adun  tot felul de frunze: de vita de vie, hrean sau chiar salata. Bineinteles ca am grija ca sa nu folosesc o carne foarte grasa. De aceasta data am folosit pentru condimentare noile condimente de la Delikat, 100% naturale.    Prima data am mancat sarmale fierte in vin la zilele orasului Turda, anul trecut. Le-am gustat si nu reuseam sa identific de unde le provine savoarea deosebita. Am intrebat cheful ce insusi le servea si mi-a spus foarte vesel ca el nu are secrete. le impartaseste: foloseste vinul la fiert. Fierte in vin aceste sarmale au fost delicioase.

Ingrediente

  • 1 kg carne : 70% vitel+ 30% porc
  • 4 cepe verzi
  • 200 gr orez
  • 200 ml rosii pasate
  • 100 gr slanina afumata
  • 100 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 1 lingura condiment pentru sarmale de la Delikat
  • lingura rasa boia spaniola de la Delikat
  • 1 lingurita piper boabe vietnamez de la Delikat ( zdrobit in mojar )
  • 1 lingurita pasta de ardei iute macinat
  • 2 pahare vin alb demi-sec
  • 2 foi dafin
  • foi tinere de vita de vie
  • foi de hrean
  • marar verde
  • sare de Himalaya

Mod de preparare

  1.  Pentru inceput, rupeti coditele la frunzele de vita de vie si de hrean.
  2. Se pune la clocotit o oala cu 1 l apa sarata in care  adugati otetul.
  3. Se opreste focul cand apa ajunge la punctul de fierbere.
  4. In aceasta apa cu otet se oparesc frunzele.
  5. Otetul adaugat la oparire da gust frunzelor si ajuta ca acestea sa devina mai elastice. Astfel acestea nu se rup in timp ce le impachetati.
  6. Ceapa se toaca marunt -eu am folosit robotul.
  7. Adaugati orezul si caliti pana acesta devine sticlos. Sarati.
  8. Trageti tigaia incapatoare de pe foc si adaugati pasta de ardei iute, 2 linguri de rosii pasate, boiaua dulce, condimentul pentru sarmale si piperul zdrobit.
  9. Amestecati totul impreuna cu carnea.
  10. Pentru fierbere /cocere folositi un vas de lut. Eu am folosit un vas grecesc de lut emailat denumit gastra.
  11. Se toaca marunt cateva frunze, marar verde si se asaza pe fundul vasului impreuna cu putin ulei.
  12. Impachetati mici sarmale ce se asaza in cerc in oala.
  13. Deasupra se aseaza felii de slaninuta, foi de dafin, restul de rosii pasate si vinul alb.
  14. Asezati capacul si dati vasul la cuptor timp de o ora si jumatate, intensitate medie  (180 grade C) .
  15. Serviti sarmalele calde, cu smantana si hrean razuit in otet.
  •              Sa aveti pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aripioare lipicioase cu cartofi

Postat de licurici_lra

Aripioare lipicioase cu cartofi

Intr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli. Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu...

Citeste continuarea

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:20
Foarte bune! Îmi plac mai mult sarmalele în viță de vie, decât cele în varză!
la 06.07.2018, 09:22
la 06.07.2018, 10:54
la 06.07.2018, 11:16
Le adoor! Sunt delicioase!
la 06.07.2018, 13:51
Foarte bune! Interesanta metoda cu fierberea in vin!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking