Sarmalute in foi de vita
Postat de vasimur in Mancaruri cu carne 17 Iun 2018 | 18607 vizualizari
Există multe rețete de sarmaluțe în foi de viță, acrite cu roșii sau bulion, cu lămâie sau borș. Eu fac sărmăluțe în foi de viță de obicei prin iunie, când vița de vie este tânără. Se pot face și cu frunze de viță de vie puse la borcan sau congelate. În locul frunzelor de viță de vie puteți folosi stevie, podbal, frunze de tei sau de gulii.
În funcție de zona geografică și de tradiții (sau limitări religioase), aceste sărmaluțe în foi de viță pot fi umplute cu carne de porc, vită, pasăre sau miel în amestec cu orez, ceapă, verdețuri (mărar, pătrunjel verde) sau se pot prepara doar cu orez și ingrediente vegetale: stafide, cereale pisate, nuci etc.
Eu le fac umplutura exact ca la ardeii umpluți sau ca la sarmalele obișnuite (în foi de varză).
Frunza de viță de vie este acrișoara așa că o anumită doza de acreală vine chiar din foile de viță de vie, ea fiind suplimentată în general cu zeamă de lămâie, zeamă de la murături (moare de la varză), suc de roșii sau borș.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 44 bucăți de sărmăluțe în foi de viță!
Inapoi la reteta
|