Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie
Postat de simona72 in Prajituri 6 Aug 2018 | 4274 vizualizari
Provocarea GastroArt din aceasta saptamana este ceva de genu’ „be happy”. :)) In traducerea mea, fi fericit cand mama face savarine :)) A cazut la fix, avand in vedere ca suntem toti membrii familiei acasa, este vacanta si perioada de concedii.
Pentru ca este vara si pentru aluat este nevoie de cuptor, am ales o varianta de savarina care sa solicite cat mai putin statul in bucatarie. Am facut un aluat dospit si l-am copt in doua forme de tarte, una rotunda si una dreptunghiulara. Pentru crema am optat pentru una fiarta de vanilie. Nu am estimat prea bine cantitatile, asa ca nu a fost suficienta pentru ambele savarine. Una dintre savarine a fost cu crema de vanilie si sirop de trandafiri, iar cealalta a fost cu frisca si sirop din flori de soc. Voi alegeti umplutura preferata si aromele care va plac voua. Siropul de trandafiri este de la „Bunatati din natura” , pe care eu il gasesc cel mai bun, iar pentru toping, adica in loc de dulceata care se foloseste deasupra in mod traditional, eu am folosit un toping de nuci verzi si scortisoara tot de la „Bunatati din natura” . Siropul din flori de soc este din productie proprie J.
Daca sunteti amatori de dulcegarii zemoase, bine insiropate, atunci savarina este cea mai potrivita reteta sa o incercati acasa cu ingredientele dragi voua…
Inapoi la reteta
|