Savarine - 3 ani de Bucataras

Postat de TAB1TA in Dulciuri
16 Feb 2016 | 8905 vizualizari
Savarine - 3 ani de Bucataras

 Un desert de care am fost atrasa inca din copilarie!!! M-am inspirat dupa reteta dragei mele Jamila.  Pentru ca mi-am facut rost de forme si pentru ca imi doream sa incerc acest deliciu, m-am hotarat sa-l execut si iata ce a rezultat! Gustul este aproape identic cu al celor din cofetarie si chiar aspectuoase.. zic eu. ;) S-au implimit 3 ani de cand sunt printre voi!!! Va multumesc mult ca mi-ati fost alaturi!       :* :* :*

Ingrediente

Pentru Aluat:

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte cald
  • 30 ml ulei
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare

Pentru sirop :

  • 400 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom

Pentru decor :

  • 500 ml frisca lichida
  • dulceata

Mod de preparare

Pentru aluat: Intr-un castron am pus faina, laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, ouale, uleiul, sarea si am amestecat pana a rezultat un aluat moale. 

Am acoperit castronul cu folie de plastic si am lasat aluatul la crescut 30-40 de minute sau pana si-a dublat volumul.

Am uns cu unt si am tapetat cu faina formele si am pus aluatul in forme de savarine cu ajutorul a doua lingurite.

Am lasat savarinele sa mai creasca in forme timp de 20 de minute sau pana ce ajung pana la buza formei. 

Am dat la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana s-au rumenit frumos deasupra.

Le-am lasat apoi sa se raceasca.

Pentru sirop: Am pus apa si zaharul pe foc si am lasta sa fiarba pana s-a dizolvat zaharul.  Am oprit focul am adaugat esenta de rom si am lasat siropul sa se raceasca.

Se scot savarinele din forme, se intorc invers si se taie un capacel, dar nu pana la capat. Apoi am scufundat fiecare savarina in sirop.

Decor: Am batut apoi frisca. Am pus-o intr-un pos si am umplut fiecare savarina. 

Am decorat fiecare capacel cu duceata.

Le-am dat apoi la frigider pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine - 3 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sfintisori

Postat de MotanLaOale

Sfintisori

Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute. Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Laptele se incalzeste putin sa fie caldut. Se pune...

Citeste continuarea

Impletituri dulci

Postat de mirela0911

Impletituri dulci

Intr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura. Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2016, 18:03
La multi ani cu multe dulcegarii si voie buna !
la 16.02.2016, 18:12
Multumesc frumos Clementina!
la 16.02.2016, 18:12
Muuuuulti inainte! Felicitari pentru toate retetele tale delicioase!
la 16.02.2016, 18:16
La multi ani alaturi de noi!
la 16.02.2016, 18:28
Tare bune sunt savarinele! La cat mai multi ani alaturi de noi!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking