Savarine - 3 ani de Bucataras

Postat de TAB1TA in Dulciuri
16 Feb 2016 | 9115 vizualizari
Savarine - 3 ani de Bucataras

 Un desert de care am fost atrasa inca din copilarie!!! M-am inspirat dupa reteta dragei mele Jamila.  Pentru ca mi-am facut rost de forme si pentru ca imi doream sa incerc acest deliciu, m-am hotarat sa-l execut si iata ce a rezultat! Gustul este aproape identic cu al celor din cofetarie si chiar aspectuoase.. zic eu. ;) S-au implimit 3 ani de cand sunt printre voi!!! Va multumesc mult ca mi-ati fost alaturi!       :* :* :*

Ingrediente

Pentru Aluat:

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte cald
  • 30 ml ulei
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare

Pentru sirop :

  • 400 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom

Pentru decor :

  • 500 ml frisca lichida
  • dulceata

Mod de preparare

Pentru aluat: Intr-un castron am pus faina, laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, ouale, uleiul, sarea si am amestecat pana a rezultat un aluat moale. 

Am acoperit castronul cu folie de plastic si am lasat aluatul la crescut 30-40 de minute sau pana si-a dublat volumul.

Am uns cu unt si am tapetat cu faina formele si am pus aluatul in forme de savarine cu ajutorul a doua lingurite.

Am lasat savarinele sa mai creasca in forme timp de 20 de minute sau pana ce ajung pana la buza formei. 

Am dat la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana s-au rumenit frumos deasupra.

Le-am lasat apoi sa se raceasca.

Pentru sirop: Am pus apa si zaharul pe foc si am lasta sa fiarba pana s-a dizolvat zaharul.  Am oprit focul am adaugat esenta de rom si am lasat siropul sa se raceasca.

Se scot savarinele din forme, se intorc invers si se taie un capacel, dar nu pana la capat. Apoi am scufundat fiecare savarina in sirop.

Decor: Am batut apoi frisca. Am pus-o intr-un pos si am umplut fiecare savarina. 

Am decorat fiecare capacel cu duceata.

Le-am dat apoi la frigider pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine - 3 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Potcoave cu nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Potcoave cu nuca macinata

Margarina la temperatura camerei o punem intr-un castron adaugam zaharul, smantana si ouale le mixam bine. Adaugam nuca macinata si plicul de garant,amestecam, apoi adaugam faina, o punem treptat...

Citeste continuarea

Panna Cotta cu sirop de visine

Postat de Patricia_Iordache_79

Panna Cotta cu sirop de visine

Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte. Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2016, 18:03
La multi ani cu multe dulcegarii si voie buna !
la 16.02.2016, 18:12
Multumesc frumos Clementina!
la 16.02.2016, 18:12
Muuuuulti inainte! Felicitari pentru toate retetele tale delicioase!
la 16.02.2016, 18:16
La multi ani alaturi de noi!
la 16.02.2016, 18:28
Tare bune sunt savarinele! La cat mai multi ani alaturi de noi!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking