Ingrediente
Pentru Aluat:
- 250 gr faina
- 2 oua
- 150 ml lapte cald
- 30 ml ulei
- 1 plic drojdie
- 1 lingura de zahar
- un praf de sare
Pentru sirop :
- 400 ml apa
- 150 gr zahar
- 1 esenta de rom
Pentru decor :
- 500 ml frisca lichida
- dulceata
Mod de preparare
Pentru aluat: Intr-un castron am pus faina, laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, ouale, uleiul, sarea si am amestecat pana a rezultat un aluat moale.
Am acoperit castronul cu folie de plastic si am lasat aluatul la crescut 30-40 de minute sau pana si-a dublat volumul.
Am uns cu unt si am tapetat cu faina formele si am pus aluatul in forme de savarine cu ajutorul a doua lingurite.
Am lasat savarinele sa mai creasca in forme timp de 20 de minute sau pana ce ajung pana la buza formei.
Am dat la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana s-au rumenit frumos deasupra.
Le-am lasat apoi sa se raceasca.
Pentru sirop: Am pus apa si zaharul pe foc si am lasta sa fiarba pana s-a dizolvat zaharul. Am oprit focul am adaugat esenta de rom si am lasat siropul sa se raceasca.
Se scot savarinele din forme, se intorc invers si se taie un capacel, dar nu pana la capat. Apoi am scufundat fiecare savarina in sirop.
Decor: Am batut apoi frisca. Am pus-o intr-un pos si am umplut fiecare savarina.
Am decorat fiecare capacel cu duceata.
Le-am dat apoi la frigider pana la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine - 3 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|