Sayadieh bi samak- Orezul pescarului

Postat de Mihaela11_jo in Peste
22 Noi 2010 | 4769 vizualizari

Sayadieh bi samak( samak=peste in l.araba) este o mancare foarte populara in tarile arabe si cu foarte multe variante . Pestele, in functie de zona se prajeste, se fierbe sau se coace la cuptor. Pestele se poate taia in bucati mai mici dupa ce s-a prajit si se adauga la orez cand fierbe. O alta varianta se face asemanator cu “ maglubeh”( rasturnata);se pune in cratita intai ceapa caramelizata, apoi pestele prajit si se acopera cu orezul; se adauga apa fierbinte cu condimentele si se fierbe la foc mic cca 20-25 de minute.Se lasa sa se odihneasca cca 10 minute apoi se rastoarna pe un platou si raman straturi alternative de orez, peste si ceapa; se presara cu seminte de pin si migdale. Se poate folosii si orezul brun cu boaba lunga( de exemplu orezul Uncle Ben sau orezul American brun ). Orezul se poate da si la cuptor cu pestele.

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 22.11.2010, 08:18
Vai cat imi plac retetele arabesti...supeeeerbe!
la 22.11.2010, 10:03
Super tentanta reteta
la 22.11.2010, 10:29
tentata reteta ta vin la o portie
la 22.11.2010, 13:24
imi place
la 22.11.2010, 15:36
tentant dar aromat
la 22.11.2010, 20:49
Va multumesc
la 22.11.2010, 21:51
la 22.11.2010, 23:40
Delicios!!
la 23.11.2010, 16:41
Bravo,tu sti ca mie imi plac retetele tale.
la 23.11.2010, 22:23
la 04.01.2011, 16:05
ador mancarea orientala. te invidiez Miha...o sa incerc sa fac si eu acest tip de orez. 5 de la mine
la 05.01.2011, 20:31
Multumesc alexana
Iti recomand sa vezi si reteta "Kabsa" cu pui
http://www.bucataras.ro/retete/kabsa-cu-pui-14817.html

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking