Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
15 Feb 2019 | 3170 vizualizari

Serbia sarbatoreste ziua de 15 februarie, ca zi nationala, incepand cu anul 2001. Iata o reteta foarte populara in Serbia, este snitelul lor local si se gaseste in meniurile tuturor restaurantelor. A fost pregatita par hazard in 1956 de celebrul bucatar serb  Milovan Stojanović. La baza trebuia sa pregateasca un pui Kiev unui celebru demnitar venit din URSS. Cum n-avea pui l-a facut cu vitel si apoi l-a decorat cu sos, felii de rosii si o felie de lamaie. Rezultatul semana cu un ordin militar , steaua de Karađorđe  si l-a numit astfel. Cu timpul a devenit foarte popular. Este facut de obicei din carne de porc, pui sau vita, va trebuie apoi kaymak - o crema de branza vezi  aicea  reteta, oua , faina si pesmet. Este deobicei servit cu kajmac sau sos tartar, cartofi prajiti si pastai verzi. https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/snitel-sarbesc-cu-kajmak-karaoreva-steak.html

Inapoi la reteta

Comentarii (14)

la 15.02.2019, 18:23
Ma inscriu si eu la acest meniu minunat!
la 15.02.2019, 18:38
la 15.02.2019, 18:50
Pffff.... Ce șnițel gustos!
la 15.02.2019, 19:40
la 15.02.2019, 19:54
Ooo, ce bine arata!
la 15.02.2019, 20:02
la 15.02.2019, 21:26
Foarte bun!
la 15.02.2019, 21:47
Suna bine, arata bine si sunt si foarte bune!
la 15.02.2019, 22:34
foarte bun
la 16.02.2019, 16:01
la 16.02.2019, 18:05
la 18.02.2019, 12:45
la 18.02.2019, 16:21
Interesant si inedit!
la 07.03.2019, 00:54
Foarte bun !!!!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking