Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak
Postat de ctlina in Mancaruri cu carne 15 Feb 2019 | 3170 vizualizari
Serbia sarbatoreste ziua de 15 februarie, ca zi nationala, incepand cu anul 2001.
Iata o reteta foarte populara in Serbia, este snitelul lor local si se gaseste in meniurile tuturor restaurantelor.
A fost pregatita par hazard in 1956 de celebrul bucatar serb Milovan Stojanović. La baza trebuia sa pregateasca un pui Kiev unui celebru demnitar venit din URSS. Cum n-avea pui l-a facut cu vitel si apoi l-a decorat cu sos, felii de rosii si o felie de lamaie. Rezultatul semana cu un ordin militar , steaua de Karađorđe si l-a numit astfel.
Cu timpul a devenit foarte popular. Este facut de obicei din carne de porc, pui sau vita, va trebuie apoi kaymak - o crema de branza vezi aicea reteta, oua , faina si pesmet.
Este deobicei servit cu kajmac sau sos tartar, cartofi prajiti si pastai verzi.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/snitel-sarbesc-cu-kajmak-karaoreva-steak.html
Inapoi la reteta
|