Socata reteta bunicii

Postat de cristinne in Sirop / Compot
21 Mai 2010 | 7687 vizualizari
Socata reteta bunicii

Socata reteta bunicii Ca tot veni vremea florilor de soc, m-am gandit sa fac socata!

Ingrediente

  • Socata reteta bunicii
  • ~15-20 de flori de soc;
  • 800grame zahar brun;
  • 5lamai
  • 6litri apa

Mod de preparare

Socata reteta bunicii

Se pune intr-o oala la fiert 3 litri de apa impreuna cu zaharul si o lamaie stoarsa.

Dupa ce a fiert {se lasa 15minute la fiert ( cronometrandu-se dupa ce apa a atins punctul de 100 de grade)}, se ia de pe foc si se amesteca cu restul de apa (3l), florile de soc si lamaile soarse si rase de coaja(ca sa nu iasa f amara). Se acopera si se lasa minim 24 de ore intr-un loc cald.

Se strecoara apoi si se imbutelieaza in sticle, la frigider.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Socata reteta bunicii

Postat de Pungasa_Rogue

Socata reteta bunicii

Socata reteta bunicii Intr-un borcan mare se pun zaharul, apa, boabele de orez si florile de soc spalate. Lamaia se spala, se taie pe jumatate si se stoarce, apoi se taie felii si se pune in...

Citeste continuarea

Socata reteta bunicii

Postat de Oana

Socata reteta bunicii

Socata reteta bunicii In jumatate de litru de apa fierbinte dizolvati zaharul, apoi lasati la racit. Amestecati cu restul de apa, zeama si pulpa de lamaie, adaugati florile de soc spalate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2010, 12:34
ce mult imi place.... e foarte gustoasa si racoritoare....
la 21.05.2010, 12:40
si mie imi place mult
la 21.05.2010, 14:36
Tocmai am umplut borcanul ! Ce coincidenta Si eu fac dupa exact aceeasi reteta. Numai ca eu il las cam 4 zile inainte sa-l bem. Iese fffff bun.
la 21.05.2010, 15:32
cemi place...nam mai baut de ani de zile
la 09.06.2010, 10:51
am mai facut o tura si am lasat-o mai multe zile, vreo 4,5 parca si mi-a iesit un veritabil vin spumant)) ff bun dar nu pt copii

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking