Sorbet de pepene galben si nectarine

Postat de nilgun in Dulciuri
5 Aug 2013 | 4391 vizualizari

Sorbetul (în franceză sorbet, în italiană sorbetto) este un desert rece considerat strămoșul înghețatei. De multe ori este confundat cu băutura Granita În general acesta are la bază fructele și apa însă de multe ori conține lapte și lichioruri alcoolice. Sorbetul exista încă din antichitate. Nero, marele conducător al Romei, pentru a produce acest desert aducea gheață din Munții Apenini. Denumirea preparatului provine de la cuvântul arab sherbet, cu rădăcini indo-europene. Sursa: DEX

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 06.08.2013, 10:08
5 linguri de zahar
la 06.08.2013, 11:33
Un super deliciu este sorbetul, iar al tau e foarte aromat
la 06.08.2013, 12:16
ms

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking