Sos Pesto cu nuci si arahide

Postat de simona72 in Sosuri
26 Oct 2015 | 2799 vizualizari

Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele. Este un sos care se face in mojar, pe baza de busuioc, sare, usturoi, se „batucesc” bine bine pana se obtine o pasta. Se adauga seminte de pin, se zdrobesc si acestea in mojar si la final se adauga parmezan ras fin si ulei de masline. Nimic mai simplu, nu?? Il fac adesea in acest fel, cand am cantitati mici de busuioc si vreau sa fac rapid un sos pentru paste, caci, la paste se foloseste sosul. De data asta am schimbat oarecum reteta, am avut o cantitate mai mare de busuioc si am hotarat sa fac cateva borcanele pe care sa le depozitez in camara. Am folosit in loc de semintele de pin nuci si arahide, usor prajite in tigaie. E adevarat ca a schimbat putin aroma sosului, dar, de fapt asta este minunat in bucatarie, poti sa schimbi regulile si nu exista limite…

Inapoi la reteta

Comentarii (13)

la 26.10.2015, 10:15
ce reteta deosebita , imi place ...am pus-o la favorite
la 26.10.2015, 10:17
Multumesc Anca! Eu as manca sosul asta si pe paine prajita
la 26.10.2015, 10:21
Bun!
la 26.10.2015, 10:31
la 26.10.2015, 10:58
bunnnnnnn
la 26.10.2015, 11:06
la 26.10.2015, 11:32
la 26.10.2015, 11:51
la 26.10.2015, 12:23
la 26.10.2015, 12:51
bravo, excelent sosul tau Simo!
la 26.10.2015, 13:45
Ce buuuun!
la 26.10.2015, 17:01
Multumesc!
la 27.10.2015, 12:37
Cred ca e tare bun!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking