Suc de cantalup

Postat de Mihaela11_jo in Bauturi
13 Sep 2012 | 4856 vizualizari

Anul acesta avem noroc de lubenite si pepeni galbeni foarte dulci. Cantalupul sau pepenele persan este inclus in familia Cucurbitaceae. 100 de grame de pepene galben contine 90% apa si doar 35 de calorii. Este bogat in vitamina A,beta-caroten, vitamina C,vitamina B3,vitamina B6, potasiu si fibre, deci este un fruct foarte benefic sanatatii. Se consuma ca fruct,salata de fructe sau sub forma de suc. Suprafata cantalupului contine multe bacterii, mai ales Salmonella si a se spala bine inainte de a fi consumat. De asemenea nu se recomanda pastrarea fructului mai mult de 3 zile dupa ce a fost taiat, pentru a evita riscul infectiilor bacteriene.

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 13.09.2012, 23:35
la 13.06.2021, 13:56

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking