Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
4 Apr 2022 | 11511 vizualizari
Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa

Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa O altă idee de preparare a conopidei, pentru cine apreciază această legumă, frumoasă și gustoasă. Mie mi-a plăcut acest sufleu și nici n-a fost greu de preparat...

Ingrediente

  • Ingrediente Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
  • 1 conopidă medie
  • 75-100 grame de unt
  • 500 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 4/5 căței de usturoi
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional - eu n-am pus)
  • 1 praf de piper alb
  • 300 grame de cașcaval răzuit
  • 1-2 linguri de pesmet
  • Pentru servire:
  • verdeață
  • sare, boia dulce, piper (după preferință și gust)

Mod de preparare

Cum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa

Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se lasă la răcit.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă, se presară pesmet și apoi se pun buchețelele răcite de conopidă.

Untul se pune la încălzit la foc mic, într-o tigaie antiaderentă, se adaugă amidonul alimentar, se omogenizează și apoi se subțiază cu laptele. Se amestecă întruna, la foc mic, până ce compoziția se îngroașă. 

Atunci se ia tigaia de pe foc și se adaugă: usturoiul mărunțit, sarea, nucșoara și piperul alb (cel negru s-ar vedea contrastant în compoziție).

Se răzuie cașcavalul, se amestecă în acel sos îngroșat și se omogenizează. Se adaugă apoi gălbenușurile și la urmă se încorporează albușurile bătute spumă. Se amestecă ușor, ca să rămână pufoasă compoziția, să nu se lase, iar apoi se toarnă în tava termorezistentă, peste buchețelele fierte de conopidă.

Se pot presăra deasupra 1-2 linguri de pesmet și apoi se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce sufleul se rumenește frumos.

Se servește cald, ”ornat” cu verdeață, sau cu alte condimente preferate.

Serviti alaturi de paine de casa si o salata . Recomandam si conopida saseasca la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Postat de privatelaura

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie. Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie. Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei...

Citeste continuarea

Tocanita de zucchini cu mozzarella

Postat de mihaelar63

Tocanita de zucchini cu mozzarella

Legumele se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se feliaza  in sferturi de rondea. Se pun toate la inabusit cu apa, sare si putin cimbru uscat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2022, 17:03
la 04.04.2022, 19:52
Tare bine arata budinca asta!
la 04.04.2022, 20:53
Delicios!
la 04.04.2022, 21:18
Parca mi-ai citit gandurile . Aseara ma gandeam la un preparat similor !!!
la 04.04.2022, 21:38
o bunatate!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking