Sunca fiarta in moare (zeama de varza acra)
Postat de mihaelar63 in Mezel de casa 15 Mar 2014 | 10038 vizualizari
Eu stiu una si buna ca slanina e grasimea de porc cu soric tinuta in saramura si afumata , deci nu e sunca .Cine nu ma crede sa-l consulte si pe domnul Dex Sunca este piciorul , pulpa, coapsa de porc tinuta in saramura si apoi afumata . Eu am preparat de aceasta data cum am invatat in adolescenta de la matusa si nasa mea mea Irina care locuia in Horoatul-Crasnei , judetul Salaj . Eu in varful blocului nu pot afuma sunca , slanina si carnati de asta are grija Kati-neni Mama prietenilor nostrii .Sunca ce o s-o vedeti dupa preparare a fost pusa intr-un cos cu stergar [cos amarat si vechi de a trebuit sa-l repar instant ].Am plimbat cosharca la iarba verde si sunca a fost mai apetisianta servita in tovarasia prietenilor dragi . Dedic aceasta reteta cu drag tuturor iubitorilor de asemenea porcarii si in special vivacei C. se stie cine este si celui ce are grija nu numai de hrana cea de toate zilele P. V - si aici se stie :D
Inapoi la reteta
|