Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Postat de anuta in Supe
18 Mai 2019 | 1417 vizualizari
Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Retete pentru mese in familie".

Ingrediente

  • supa:
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucatica telina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de iaurt
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • galusti spanac:
  • 1 albus ou
  • un praf de sare
  • 3 bilute de spanac tocat (congelat)
  • 1 lingura cu varf de faina
  • galusti:
  • morcovul fiert din supa
  • 1 albus de ou
  • un praf de sare
  • 2 lg varfuite cu faina

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de chimen si oprim focul. Strecuram zarzavatul de supa, alegem tot morcovul si il dam departe, restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita pana obtinem consistenta dorita.

Preparam galustile de spanac astfel: mixam bine albusul cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Spanacul se stoarce bine de zeama si se presara in albus, adaugam si faina si dam deoparte. Preparam galustile din morcov astfel: mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam morcovul blenduit si amestecam usor. Se adauga si faina in ploaie.

Se pune apa cu sare si cateva seminte de chimen sa fiarba si cu ajutorul unei lingurite punem galustile, adaugate in momentul cand clocoteste apa. Le lasam 5 minute sa fiarba apoi le intoarcem si mai lasam iarasi 5 minute si pe partea nefiarta, le scoatem cu o spumiera pe un platou. Supa data la blender si lasata sa se racoreasca se drege cu cele 2 galbenusuri batute cu iaurtul.

Supa se serveste cu galustile de zarzavat deasupra.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut

Postat de Ksenya

Yayla - supa  turceasca cu iaurt, menta si naut

Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert. Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se...

Citeste continuarea

Supa de varza cu fasole

Postat de xana

Supa de varza cu fasole

Ceapa o taiem felii si o calim in putin ulei de masline fara sa o rumenim. Adaugam sucul de rosii si boiaua si mai calim 2-3 minute. Punem si usturoiul, jumatate din cantitatea de fasole si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2019, 11:00
Foarte bună...!
la 20.05.2019, 11:40
Interesanta supa!
la 20.05.2019, 11:51
la 20.05.2019, 14:29
Multumesc
la 20.05.2019, 14:43

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking